Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan paylaşımda, kira geliri beyanına yönelik önemli hatırlatma yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira geliri beyanı konusunda bir açıklama yaparak,

"2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira geliri elde eden mükelleflerin, herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz"

dedi.

Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Memur Enflasyon Farkı Zammında Reuters’ten İpucu Memur Enflasyon Farkı Zammında Reuters’ten İpucu

Bu çerçevede, 1,2 milyon gayrimenkulün denetim planına alındığını ve bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunulduğunu ifade etti. Saha denetimlerinin devam ettiğini ve mükellefleri bilgilendirmeye devam ettiklerini vurgulayan Bakan Şimşek, 2023 yılı istisna tutarını aşan kira geliri elde eden mükelleflere yaptırım uygulanmaması için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini tekrar hatırlattı. Ayrıca, kayıtdışılıkla mücadeleyi güçlendirdiklerini ve adil rekabet ile mali disiplin sağlanması için çaba harcadıklarını belirtti.