Gazetecinin Nuray Babacan’ın kulis bilgilerine göre derlediği haberde; MYK toplantısında seçim öncesinde emeklilere zam yapılması için, Türkiye’nin yurt dışından %50’den fazla faizle borç para bulması gerekecekti açıklamasını yaptığı öğrenildi.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın haberine göre, Bakan Şimşek, Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekeceği için emeklilere yönelik düzenleme yapılamadığını belirtti. 

Babacan'ın aktardığına göre, Şimşek'in bu sözleri şöyle:

Toplantılarda Bakan Şimşek'e maaş artışları ve emeklilerle ilgili neden düzenleme yapılmadığı soruldu. Verdiği yanıtlar dikkat çekiciydi. 'Seçim sonuçlarında sadece ekonomi etkili değil. 

Örneğin memura çok iyi zam verdik ama karşılığı olmadı. Ankara örneği ortada. Memur şehri 1,5 milyon memur var ama Mansur Yavaş yüzde 60 oyla kazandı…’ Saptaması haksız değil. AKP’nin ilçeler dahil tüm şehirdeki oy toplamı bir milyon 48…Diğer bir saptaması ise emeklilere yönelik düzenlemeyle ilgili. 

Koşun Kavga Var! Öğretmenlerle Doktorlar Yine Rapor Kavgasında Koşun Kavga Var! Öğretmenlerle Doktorlar Yine Rapor Kavgasında

Bakan Şimşek’in MYK üyeleri, emekliler için neden gerekli adımların atılamadığı sorulduğunda, 'Bunu yapmak için Türkiye’nin yurtdışından yüzde 50’den fazla faizle borçlanması gerekecekti. Böyle yaparsak gelecek nesilleri ipotek altına alacaktık. Buna izin veremezdik' dediği iddia ediliyor.

O nedenle artık Şimşek’in mazereti kalmadı. Özellikle kamu maliyesi açısından uygulayacağı politikalar konusunda önünde engel yok. Bakalım, bakanlıklar, bürokrasi en önemlisi de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na bu tasarruf önlemlerini uygulatabilecek mi?"