Emekli maaşı konusunda Milliyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşı için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ekonomist Muhammet Bayram, önümüzdeki dönemde Meclis'in açılmasıyla birlikte ekonomi ve emeklilerle ilgili alınması gereken kararlar hakkında şu ifadelerde bulundu:

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

"1 Ekim itibarıyla Meclis açılacak. Meclis’in açılmasıyla beraber hem ekonomiye dair hem siyasete dair alınması gereken kararlar var. Bu kapsamda emekliye dönük bir ara zam çalışması yapılamasıyla birlikte bu karar Meclis’e alınacaktır. Eğer emekliye bir ara zam yapılacaksa buna ilişkin artışın kök maaşlara yükseltilmesi ve bununla beraber en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine gelmesini bekleriz. Bundan sonra emekliye gelecek her artış 10 bin TL üzerinden geleceği için her bir oransal artış emeklilere daha fazla yansıyacaktır. Kök maaş ve asıl maaş tartışması son bulacaktır."

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA 10 BİN TL BEKLENTİSİ

Asgari ücretlilerin sadece enflasyon artışına göre zam almadığını, geçim endeksleri, işverenlerin rekabeti, fiyatlamalar ve sigorta prim yükleri gibi faktörlerin de dikkate alındığını belirten Bayram, TÜRK-İŞ tarafından yapılan açlık ve yoksulluk sınırlamalarının da önemine vurgu yaparak, açlık sınırının 14 binler seviyesinde, yoksulluk sınırının ise 40 binler seviyesine çıktığını ifade etti.