IBAN’a yatırılan ve fatura kesilmeyen ödemelerle ilgili çalışmalarını tamamlayan Maliye Bakanlığının vergi kaçağı ile ilgili sırada doktor ve kuyumcuları takibe aldığı ulusal basında yer aldı. 

Maliye Bakanlığı çalışmasıyla vergi adaleti sağlamaya çalışıldığı belirtilirken, Bakanlığın tüm sektörleri sıkı takibe aldığı öğrenildi.

Demir-Çelik Sektöründe Vergi Kaçakçılarına Ceza

Demir-çelik sektöründe manipülasyon ve tekelleşme girişiminde bulunan, paravan şirketler aracılığıyla kamuya zarar veren iki büyük firmaya vergi müfettişleri tarafından ceza kesildi. Bu adım, piyasanın düzenlenmesi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. 

Sırada doktorlar var

Vergi kaçıranlara yönelik denetimlerini sıkılaştırmayı hedefleyen ekiplerin, kuyumcu ve doktorları da detaylı incelemeye alacağı konuşuluyor. 

Vergi Kaçakçılarına Sıkı Denetim Geliyor

Ekonomi yazarı Dilek Güngör, demir-çelik sektöründeki büyük cezanın ardından sıranın kuyumcular ve doktorlara geleceğini belirtti. Güngör, "Yüksek kazançlarına rağmen vergi kaçıranlar tek tek ortaya çıkacak. Yüksek kâr sağlayan ama vergi ödemeyenlerin, düşük kârla çalışan ve yükümlülüklerini yerine getirenlerle aynı durumda olması haksız rekabete neden oluyor. Maliye'nin şu anki çabası bu haksızlığı gidermeye yönelik ve takdire şayan" ifadelerini kullandı.

Memur ve Emeklilere Şok: Temmuz’da Beklenen Ödeme Yapılmayacak! Memur ve Emeklilere Şok: Temmuz’da Beklenen Ödeme Yapılmayacak!

Vergi Kaçakçılığıyla Mücadelede Yeni Dönem

Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Kayıt dışılıkla mücadele için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk etapta lira, KDV oranları ve İBAN hesapları mercek altına alındı. Hileli KDV oranı uygulayan, İBAN hesabını kiraya veren mükellefler tek tek tespit edildi. İkinci aşamada ise gıdadan inşaata, kuyumculuktan enerjiye hemen her alanda tüm sektörler sıkı denetime tabi tutuluyor. Faturalar inceleniyor. Hesap hareketlerine bakılıyor. Usulsüzlüklerde idari para cezalarının yanında firmalara kapatma cezaları da gelebilecek.

Kaynak: Haberler Com / Eymen Dursun - Ekonomi