Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetine ilişkin detayları açıkladı. Bakan Nebati'nin açıklamasına göre, ÖTV muafiyeti kapsamında otomobil, motosiklet ve ticari araçlarda ÖTV vergi muafiyeti uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ticari taksiler ile motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobillerin ÖTV muafiyeti kapsamına alınacağını açıkladı. Yapılan düzenleme ile ticari taksilerde 45 ila 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller de ÖTV muafiyetinden yararlanabilecekler. Bakan Nebati, diğer araçların da muafiyet kapsamına dahil edilip edilmeyeceğine ilişkin detayların hazırlanan mevzuat düzenlemesi ile belirleneceğini belirtti. Bu düzenlemenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olan ÖTV muafiyetine ilişkin detayları içereceği paylaşıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı  Nebati,

Düzenlememiz kapsamında taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında yetkilendirilmek suretiyle faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, sahip oldukları ve faaliyetlerinde kullandıkları taşıtları aynı cins taşıtlar ile yeniledikleri takdirde bu taşıtların alımı sırasında ÖTV ödemeyecek

ifadelerini kullandı.