14 Mayıs seçimlerinin ilk turu sonuçlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,5, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,9 ve Sinan Oğan yüzde 5,2 oy oranlarıyla sona erdi. Seçim sonuçlarına göre, ikinci tur için Cumhurbaşkanlığı seçimi için Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışacak.

Sinan Oğan, seçim günü verdiği mesajlarda, kim daha fazla bakanlık veya Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı gibi seçenekler sunarsa ona oy vereceğini belirtti.

Ankara kulislerinde Oğan'ın pazarlık yapmasının doğal olduğu ancak bunu abartması ve Kılıçdaroğlu lehine kullanması halinde, Oğan'ın da Kılıçdaroğlu gibi kaybedebileceği belirtiliyor.

Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu desteklerse kaybedenler kulübünden olacak

Sinan Oğan'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi halinde kaybetmesine 3 gerekçe gösteriliyor.

1- Sinan Oğan'a oy veren kitleler yönlendirilmek istemediği için Sinan Oğan'a oy verdi. Oy veren kitlenin blok halinde Sinan Oğan'ın işaret edeceği yere oy vermeyeceği belirtiliyor.  Oğan, Kılıçdaroğlu'nu işaret etse dahi en fazla yüzde 1,5'luk bir oranın Kılıçdaroğlu'na oy vereceği öngörülüyor.

2- Kılıçdaroğlu'na oy veren kitle şuan büyük bir hayal kırıklığı içinde... Millet ittifakı için oy kullananların 2. turda aynı katılımı oranını gösteremeyeceği bekleniyor. Bu nedenden dolayı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı 2. turda daha da fazla açılacak.

3- Kılıçdaroğlu, HDP ile birlikte anıldığı için sağ seçmenden oy alamadı. Milliyetçi olarak bilinen Sinan Oğan'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi halinde, ilerleyen yıllarda HDP ve PKK'nın işaret ettiği adaya oy vermesinden ötürü MHP'nin başına geçme hayalleri sona erecek. Ayrıca Oğan'ın devletin derinlerindeki odaklarla olan ilişkisi bozulacak.

- Erdoğan'ın kaybetmesi için tek ihtimal var

28 Mayıs seçimlerinde Erdoğan'ın kaybetmesi için tek ihtimal var. ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Sevda Özbek'in dillendirdiği bu ihtimalin olabilmesi için Kılıçdaroğlu'nun yarıştan çekilmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu'nun 70 yıllık CHP algısını kırararak Erdoğan'ı yenebilmesinin mümkün olmadığı 14 Mayıs'ta ortaya çıkmıştır. Ancak, Sinan Oğan'ın Erdoğan'ın karşısına çıkması halinde tüm dengeler değişebilecektir.