Bugün partisi tarafından düzenlenen Denizli mitinginde de öğretmenlere yönelik mesajlarıyla dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu gece saat 01.00 sularında memurlara seslendi.

"En DÜşük Memur Maaşı Net 21.265 TL olacak"

Memurların evlerinin virane olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, 2012 yılında en düşük memur maaşının asgari ücretin 2,5 olduğunu söyleyerek, şu anda bu oranın 1,4’lere kadar düştüğünü, Cumhurbaşkanı olduğunda mevcut asgari ücretin 2,5 olan 21.265 liraya çıkaracağını söyledi.

İktidara geldiğinde en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, bugünün  tutarıyla net 21.265 TL seviyesinde olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından saat 01.00’de buluşmak üzere memurlara çağrı yapmıştı. Gece saatlerinde 'Kamu, memurlar' başlığıyla video paylaşan Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal Hayatının 27,5 yılını devlette geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa inanın bana, oda Bay Kemal’dir. Memurlarımızın tek sorunu maaşta değil. Bir çok sorunla cebelleşiyor, boğuşuyorlar. Hepsini biliyorum.” Dedi.

POLİSLERİN ÇALIŞMA SAATİ AYDA 240-250 SAATİ BULUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videolarla seçmenine sesleniyor. Bu geceki videosunda ise memurlara çseslenen Kılıçdaroğlu,

Polislerin çalışma süreleri günde 12-13 saat. Ayda 240-250 saati buluyor. Polis intiharlarının arkasında yatan sebeplerden biride bu”  ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu duyurduğu videoyu gece saatlerinde paylaştı. Kılıçdaroğlu,

1 Milyon 200 bin öğretmenimiz, geleceğimizin teminatı, çocuklarımızı emanet ettiğimiz kıymetlilerimiz. Kalabalık sınıflarda, Okullarda hijyen sorununa ve malzeme sıkıntısına kadar pek çok imkansızlıklar içerisinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar.

100 BİN GÜVENLİK PERSONELİ VE ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ 

15 Mayıs’tan sonra 100 bin yeni güvenlik personeli atayacağız. Atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturacağız.

Sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracak, tüm öğretmenlerimiz kadrolu olacak.

açıklamasını yaptı.

Editör: Güler Sağlam