CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan’da düzenlenen millet buluşmasında önemli açıklamalara imza attı.

Kılıçdaroğlu: Yargıçlara, doktorlara iyi para verdiler, size vermediler

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda Mühendislerin maaşlarına iyileştirmeye yapacağını kastederek, “Hiç endişe etmeyin. Kamuda mühendislere adalet biliyorum. Yargıçlara, doktorlara iyi para verdiler, size vermediler. Ben bunun gayet farkındayım.” İfadelerini kullandı.

"Memurların pozisyonlarını biliyorum"

Memurlara da seslenen Kılıçdaroğlu,  memurların pozisyonlarını bildiğini, onlarada sözünün olduğunu, EŞİTLİĞİ sağlayacağını söyledi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erzincan mitinginde şunları söyledi:

Hiç endişe etmeyin. Kamuda mühendislere adalet biliyorum. Yargıçlara, doktorlara iyi para verdiler, size vermediler. Ben bunun gayet farkındayım. Onlarada sözüm var, o eşitliği sağlayacağım.

Hiç endişe etmeyin. Memur arkadaşlarımızın pozisyonunu biliyorum. Hiç endişe etmeyin. Atanamayan öğretmenler var, Köy okullarını açacağız, Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız.

Kemal Kııçdaroğlu, 7 Mayıs Pazar günü Kırşehir mitinginde dünkü sözlerini tekrarlayarak 

Doktor kardeşlerimize, sağlık çalışanlarımıza pandemi döneminde herkesin ortak talebi olarak onların aylıklarını artırdık. Ama devlette bir yapı var. Devlette doktor, mimar, mühendis bunlar biribirlerine yakın aylıklar alırlardı. Dolayısıyla şimdi kamuda çalışan mimarlar ve mühendisler diyorlarki, bizimde aylıklarımızın artırılması lazım, biraz yükseltilmesi lazım. Onlarada söz verdim. Adaleti sağlayacağım. 

diyerek 2. kez doktor ve mühendis maaşlarında adaleti sağlayacağını açıkladı. 

Hekimler tepki gösterdi

Kılıçdaroğlu’nun doktorlara iyi para verdiler açıklamasının ardından sosyal medya’da hekimler “bize gitmekten başka çare bırakmıyorlar” şeklinde tepki twitleri atmaya başladılar.

Kılıçdaroğlu’nun mühendislere verdiği EŞİTLİK sözü ile hekimlerde olduğu gibi onlara da teşvik, taban gibi ek ödemeler mi getireceği henüz bilinmiyor.

Editör: Güler Sağlam