Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Sağlık emekçileri, artan baskılar ve kötü çalışma koşulları nedeniyle hastanelerden kaçıyor.

İstanbul'da Üç Kamu Hastanesinde Sağlık Çalışanları Mobbing İsyanında

Evrensel'in haberine göre, sağlık sisteminde yaşanan sorunlar, sağlık çalışanlarına şiddet, angarya ve mobbing olarak geri dönüyor.

Mobbing İddiaları Sosyal Medyada Gündem Oldu

İstanbul Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinde çalışan bir hemşire, yaşadığı mobbingi sosyal medyada paylaşarak dikkatleri üzerine çekti. Hemşire, görevlendirme adı altında sürekli yerinin değiştirildiğini ve bu durumun haksızlık olduğunu belirtti. “Yaşadığım bu kaçıncı sebepsiz yer değişikliği. Haksızlıklara karşı yasal haklarımı aradığım için oradan oraya sürgüne gönderiyorlar. Bu durum açıkça mobbingdir” ifadelerini kullandı.

Hemşirenin bu paylaşımının ardından, aynı hastanede çalışan birçok sağlık emekçisi de benzer mobbing deneyimlerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

Üç Hastanede Benzer Sorunlar

Sağlık emekçileri, Sancaktepe İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi ve Çekmeköy Devlet Hastanesinin yönetim kadrosunun aynı olduğunu belirterek, "Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müzeyyen Seymen üç hastaneye bakıyor. Bir ay Sancaktepe İlhan Varank’ta çalışırken, gelecek ay Çekmeköy veya Feriha Öz Acil Durum Hastanesinde çalışabilirsin. Bu görevlendirme işlemlerini o kadar abarttılar ki kişinin evine, çocuğunun okuluna bakmadan 'Müzeyyen Hanım böyle uygun gördü' diyerek sürekli yer değiştiriliyor” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Mobbing Artışı ve Göç

Sağlık emekçileri, mobbingin pandemi döneminden beri arttığını ve çekilmez bir hal aldığını ifade ediyorlar. “Bu yönetimin adı mobbing yöntemi ve artık çekilmez bir hal aldı. Öyle ki hastane pandemiden beri en çok hemşire atanan hastane olmasına rağmen şu an İstanbul'da personel doluluk cetveline göre en az hemşiresi olan hastanelerden biri. Tayin hakkı gelen herkes buradan kaçıyor. Bir sürü kişi istifa etti, herkes Almanca kursuna gidiyor, çoğu arkadaşımız Almanya ve başka ülkelere göç etti” diyerek yaşadıkları mobbingi anlatıyorlar.

Hastane Yönetiminden Yanıt Yok

Mobbing iddialarının artması üzerine hastane yönetiminden açıklama almak isteyen gazeteciler, sağlık bakım hizmetlerine yönlendirildi. Burada konuşulan yetkili, “Gerekli yerlere gerekli açıklamayı yaptılar.

Herhangi bir gazeteye de açıklama yapmak istemezler diye düşünüyorum” dedi. Başhekimliği arayan gazeteciler ise yine sağlık bakım hizmetlerine yönlendirildi ve oradan bilgi alınması gerektiği belirtildi. Gazetemiz baskıya gittiği ana kadar hastane yönetiminden herhangi bir geri dönüş yapılmadı.