Bugün "17/25 Aralık Süreci'nde de Erdoğan'a sahte ses kayıtları yaptılar ve deep fake teknolojisi kullanıldı" diyen Kılıçdaroğlu, geçmişte ise bu ses kayıtlarının doğru olduğunu savunmuş ve "Eğer öyle bir ses kaydım çıkarsa CHP Genel Başkanlığından ayrılırım" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, o dönemde tartışmalara neden olmuştu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyunda dolaşan deep fake yöntemiyle hazırlanmış bir ses kaydının piyasaya sürüleceği konusunda uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu, bu tür sahte kayıtların itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Benzer şekilde, cezaevinde bulunan HDP eski lideri Selahattin Demirtaş da bu konuda görüş bildirerek, söz konusu sahte kaydın dinlenilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu dün katıldığı canlı yayında, kendisine yönelik açıklanacağını iddia ettiği ses kaydının sahte olmasını FETÖ'nün iktidara yönelik gerçekleştirdiği 17-25 Aralık Süreci üzerinden açıkladı ve "17/25 Aralık Süreci'nde de Erdoğan'a deep fake ile sahte ses kayıtları yaptılar." dedi.

Yeni Şafak Gazetesinde bugün yayımlana haberde ise CHP liderinin 17-25'teki ses kayıtlarını CHP grup toplantısında dinletip, "Benim öyle bir ses kaydım çıkarsa CHP Genel Başkanlığından ayrılırım" dediğini haberleştirdi.

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Zafer Şahin ise Kılıçdaroğlu'nun deep fake teknolojisi ile hazırladığını iddia ettiği ses kayılarına yönelik 4 soru sordu. İşte Zafer Şahin'in soruları

1-Madem o kayıtların fetö işi olduğunu biliyordunuz neden siyaseten kullandınız Kemal Bey?

2-Neden olmayan bir kaydı bahane edip medya figürleri ve siyasi ortaklarınızla "Bir kaset çıkacak ama sahte. Sakın inanmayın" kampanyası başlattınız?

3-Selahattin Demirtaş, sahte olduğunu belirttiğiniz kaydı nereden biliyor ki, size destek için ön almaya çalışıyor?

4-Yasadışı bir kayıtla mağdur edilmenize ben kendi adıma itiraz eder, gücüm yettiğince size destek veririm. Ama sizi bu kadar endişelendiren o şey neyse kamuoyunu şimdiden aydınlatmanız gerekecek sanki.

Kaynak: Memurlar Net