‘Para karşılığı ameliyat’ yaptıkları iddiasıyla Hakkari, Siirt, Adıyaman ve Ardahan’a sürgün edilen 4 Kulak Burun Boğaz (KBB) doktoru, başhekim S.Ö. hakkında sahte rapor düzenlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

Doktorlar ayrıca İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu’yu da Sağlık Bakanlığı’na şikayet ettiler.

Suç Duyurusunda Yer Alan İddialar

KBB doktorları tarafından yapılan suç duyurusunda, geçtiğimiz yıl müfettiş tarafından yürütülen soruşturmanın yanlı olduğu ve savunmaları alınmadan ceza kesildiği belirtiliyor. Doktorlar, Başhekim S.Ö.’in talimatıyla sahte raporlar düzenlendiğini, orijinal raporların arşivde bulunmasına rağmen, word şablonu üzerinde resmi olmayan belgelerle oynanarak müfettişe gerçekmiş gibi sunulduğunu iddia ediyorlar. Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Birileri, orijinal raporlar yerine sahte belgeler düzenleyip müfettişe sundu. Bu belgeler araştırıldığında resmi evrakta sahtecilik yapıldığı ortaya çıkacaktır. Bir yöneticinin talimatıyla sahte rapor düzenleyenler büyük bir suç işliyor ve bu kişiler hala görevlerinin başında. Delillerin karartılmaması için başhekimin görevden alınması gerekiyor. Yüzde yüz sahte rapor ile orijinal raporları bakanlığa gönderdik. Bu konunun yeniden araştırılmasını talep ediyoruz.”

Sağlık Bakanlığı Müfettiş Görevlendirdi

KBB doktorlarının şikayeti üzerine Sağlık Bakanlığı duruma el attı ve müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerini sürdürüyor. Soruşturmanın neticesi merakla beklenirken, başhekim S.Ö. ve ilgili diğer kişiler hakkında yapılacak işlemler, kamuoyunda büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Diyarbakır’da Sağlıkta Gerginlik Artıyor

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan bu olaylar, sağlık çalışanları arasındaki gerginliği daha da artırmış durumda. Sağlık camiasında yaşanan bu tür skandallar, hem çalışanlar hem de hastalar için ciddi endişelere neden oluyor.