Kamu işçisi 2023-2024 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme çerçeve protokolü için görüşmelerde son haftalara girildi. 

Çerçeve protokolüyle ilgili ikinci toplantı bu hafta içerisinde yapıldı.

Kamu kurumlarında görev yapan ve sayıları yaklaşık 700 bini bulan sürekli işçiler, zam oranı hakkında son gelişmeleri araştırma sürmeye devam ediyor.

Peki toplu sözleşme ile 2023 işçi maaş zam oranı belirlendi mi? Kamu işçisi maaş zammı son durumu nedir? Detaylar haberimizde..

KAMU İŞÇİSİ MAAŞ ZAMMI SON DURUM

Kamu işçisinin 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç 20 Ocak Cuma günü başladı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 20 Ocak'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i makamında ziyaret etti.

KAMU İŞÇİSİ MAAŞ ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

Toplu İş Sözleşmesi'nde kritik haftaya girildi. 700 bin kamu işçisinin maaş zammı için bu hafta gerçekleştirilecek toplantı önemli. Ücret artış oranı ile ilgili detaylar 14.04.2023 Cuma günü Çalışma Bakanıyla gerçekleştirilecek toplantıda görüşülecek.

TÜRK-İŞ'İN TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Atalay, Bakan Bilgin ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili yarın yapacakları toplantıda bir araya geleceklerini belirterek, şunları kaydetti:

TÜRK-İŞ'in de HAK-İŞ'in de talebi mayıs ayında işçilerin zamlı ücretini alması yönündedir. Arzu ettiğimiz rakam olması halinde biz bu sözleşmeyi 10-15 gün içinde bağıtlamak istiyoruz. Arzu ettiğimiz rakam olmuyorsa altı ay bile sürerse bizim için mesele değil. Bir yerde buluşabilirsek buluşuruz, buluşamazsak grev kararı dahil tüm seçenekler gündeme gelir. İşçinin razı olmayacağı bir şeye imza atmayız.

ifadelerini kullandı.

ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

Atalay, zam oranı ile ilgili yaptığı açıklamada "2023 zammıyla ilgili evvela taban ücret zammı, arkadan refah payı ve 2023 zammı. Bununla ilgili de bizim komisyon beraber çalışacak, önümüzdeki günlerde de bu iki maddenin dışında 2023 - 2024 zam oranı talebimizin karşılanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAMU İŞÇİLERİ İÇİN 2023 İLAVE TEDİYE TARİHLERİ BELLİ OLDU

6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere 2023 Yılında Yapılacak İlave Tediyelerin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Buna göre, devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan işçilere bu yıl verilecek ek ödemenin birinci yarısı 27 Ocak'ta yapıldı. İkinci yarısı ise 14 Nisan'da yapılacak.

Bu işçilerden, maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışanlarına yapılacak ek ödemenin tamamı 22 Aralık'ta verilecek.