Yüz binlerce işçi, 4 D kadrosunda görev yapmakta ve hem geriye dönük ödemelerin hesaplarına yatmasını heyecanla takip etmekte, hem de bayram öncesinde ilave tediye ödemelerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini araştırmaktadır.

Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasının ardından geriye dönük alacaklarını bekleyen 4 D'li kamu işçileri, ilave tediye ödemelerinin 3. taksitinin bayram öncesi yapılmasını umutla bekliyor. İlave tediye ödemeleri, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan bir düzenleme ile gerçekleştirilmektedir.

İlk ve ikinci taksitlerini alan kamu işçileri, şimdi 3. ve 4. taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Toplu sözleşme süreci sonrasında maaşlar, ikramiyeler ve tediye ödemelerinin zamlı kısımlarını toplu halde alacak olan işçiler, bayrama ekonomik olarak rahat bir şekilde girmek istiyorlar.

% 20 VERGİ DİLİMİNE GÖRE NET: 6 BİN 337 TL

Bayram öncesinde beklenen 13 günlük tediye ikramiye ödemesinin tarihi hala açıklanmadı. 13 günlük tediye ikramiye tutarı, yüzde 20 vergi dilimine göre net 6.337 TL olarak belirlendi.

BAYRAMDAN SONRA ÖDENİRSE NET: 7 BİN 287 TL

Ancak, eğer bu tediye ikramiye 1 Temmuz'dan sonra ödenirse, kamu işçilerinin ücretleri 1 Temmuz itibariyle %15 oranında zamlanacağı için tediye tutarı da %15 zamla birlikte net 7.287 TL olacak. Yani, 1 Temmuzdan sonra ödeme yapılması durumunda tediye miktarı 950 TL daha yüksek olacak.

Geçmiş yıllara baktığımızda, genellikle tediye ödemelerinin bayram öncesinde yapıldığını görüyoruz ve aynı durumun bu yıl da gerçekleşme olasılığı oldukça yüksek. Dolayısıyla, bayram öncesinde ödeme yapılması durumunda, yüzde 20 vergi dilimine göre 6.337 TL ödeme gerçekleştirilecektir. Dördüncü tediye ödemeleri ise Aralık ayında yapılacak ve yüzde 15 zamla birlikte yüzde 27 vergi dilimine göre hesaplanacaktır.

Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Zamlı Tediye Bordrosu 2023 Tıklayın

4D Sürekli İşçi Ne Demek? Sürekli İşçi Maaşı ve Sürekli İşçi Tediye 2023 Tıklayın