Ödeme farklarının hala gündemde olması ve işçilerin mağdur olması, sorunun çözümü için kimin sorumlu olduğu konusunda soru işaretlerine neden oluyor.

 Kamu işçileri, uzun bir süredir bu geriye dönük ödeme farklarının ödenmesini beklemekte ve mağduriyetlerinin giderilmesini istemektedir. Ancak bu konuda yapılan açıklamalarda ödeme sürecinin neden geciktiği ve kimin tarafından karşılanacağı konusunda net bir bilgi verilmediği için işçilerin endişeleri devam ediyor.

 Öz-Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş, yapılan açıklamada, Öz Sağlık-İş Sendikası ve TÜHİS arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin üzerinden tam 46 gün geçtiğini belirtti. Ancak sözleşmede yer alan işçilere, 2023 Ocak ayından itibaren geçerli olacak geriye dönük alacakların hala ödenmediğini ifade etti.

 Sendika olarak her yere gittik

 Geçen 46 günde defalarca masaya oturduklarını ve çağrıda bulunduklarını ifade eden Karataş, ödemelerin bekletildiğini belirterek, "Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk, geriye dönük alacakları bekletmeyin dedik, işçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik, önümüz Kurban Bayramı işçi kurbanını kesebilsin dedik, vergi dilimini işaret ettik, ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. Hesaplamalar yapılıyor dediniz bekledik. Kasada para yok, ek bütçe istedik dediniz bekledik. Bütçe Meclis'ten daha çıkmadı dediniz bekledik" dedi.

 Memurlar geriye dönük ödemeleri aldı işçi 2 aydır bekliyor

 Geçen 46 günde ekonomi içerisinde ekonomik verilerin daha da kötüye gittiğine dikkat çeken Karataş, beklenen sürede işçinin sabretmeye devam ettiğini belirterek, "Ev kiralarımız 10 bin liranın üzerine çıktı. Vergi oranları arttı, akaryakıta dev zam geldi. Akaryakıta gelen zam, aynı gün başta gıda olmak üzere tüm sektörlere aynı oranda yansıdı. Biz sabırla beklerken beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımız yüzde 200'e varan oranlarda artış gösterdi. Kimsenin almaya cesaret edemediği altın-döviz fiyatları fırladı, herkesin yemek zorunda olduğu domatesin, biberin yüzünü göremez olduk. Tüm bunlar olurken bizler, ekonomik krizle uğraşan devletimizin yanında olup sabretmeye devam ettik. Ama bitti. Sabrımız tükendi" ifadelerini kullandı.

Kamu işçilerinin 46 günlük geriye dönük farklardan zararı 19 bin 809 TL oldu

Yaşanan enflasyonist ortam dolayısıyla verilecek ödemelerin pula dönüştüğünü ifade eden Karataş, sağlık işçilerinin bu durum karşısında daha fazla mağdur olmak istemediğine dikkat çekerek, "Emeğimizi hiçe saymayın, çoluk çocuğumuzun ekmeğine ortak olmayın! Herkese alacakları ödenirken sağlık işçisinin geriye dönük alacağına şahin kesildiniz, görün artık!

Bize vermeyi unuttuğunuz geriye dönük alacaklarımız, bazı üniversitelerdeki sağlık işçilerine de 3 taksitte ödenmeye başladı. Hem geciktirilip, hem taksite bağlanması ikisi de yanlış.

Geriye dönük alacaklarımızın tek seferde ve daha fazla geciktirilmeden ödenmesini istiyoruz" diye konuştu.