Kocaeli Barış Gazetesi’nde Merve Dişli’nin hazırladığı habere göre; Dr. Sertan Acar’ın Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcılığına getirileceği belirtildi.

Hastane taşınacaktı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Necati Çelik Devlet Hastanesi binasının yetersiz gelmesi nedeniyle Değirmendere Yüzbaşılar'da daha büyük ve donanımlı bir bina yapılmıştı ve Necati Çelik Devlet Hastanesi'nin buraya taşınması kararlaştırılmıştı. 

Hastaneyi açamadı

Ancak, 25 Mart'ta, yani yerel seçim öncesinde açılması planlanan yeni bina, bir türlü tamamlanamamıştı. 2020 yılından bu yana Necati Çelik Devlet Hastanesi'nin başhekimliğini yapan Sertan Acar, hastanenin bu tarihte açılmasını sağlayamamıştı. Acar'ın, hastanenin taşınma sürecinde istifası alışılmadık bir durum olarak değerlendirilmişti. 

Şehir hastanesi geçmişi de var

Ardından, Acar'ın yerine Kocaeli Şehir Hastanesi'nin açılışında ve sonrasında Koordinatör Başhekim Vekilliği görevlerinde bulunan ve daha sonra Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevine atanan Aziz Çardak atanmıştı.

GATA’daki Atamalarda Cemaat İddiası! GATA’daki Atamalarda Cemaat İddiası!

Beklenmeyen gelişme

Çardak'ın pazartesi günü göreve başlaması beklenirken, Sertan Acar ile ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı. Sağlık camiası, hastanedeki görevinden istifa eden Acar'ın, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcılığına atanacağını öne sürdü. 

Ödül gibi makam

Acar'ın atanmasıyla ilgili sürecin hızla ilerleyeceği iddia edildi. Sağlık camiası, "Bir devlet hastanesini yönetemeyip, en kritik zamanda istifa eden birinin, tüm hastanelerden sorumlu olabileceğine inanmak güç" şeklinde endişelerini dile getiriyor. Bakalım, iddia edilen atama gerçekleşecek mi?