Dr. Mehmet Bayındır  14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde ikinci kez ikinci bölgeden bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlerde yarışacak.

Daha önce 2007 yılında Bağımsız milletvekili adayı olmuştu fakat  istediği başarıya o dönemde ulaşamamıştı. Ancak’ 2007 yılı bugünün provasıydı ‘diyen Dr. Bayındır Ödemiş Ulus Meydanında katıldığı bir programla, at üzerinde İstiklal Marşı’nın on kıtasını okuyarak adaylığını kamuoyuna duyurdu.

BÖLGEMİZİN SORUNLARINI MECLİSE BİREBİR TAŞIYACAK KENDİ İÇİMİZDEN BİRİNE İHTİYACIMIZ VAR

Yıllarca kamu Hastanelerinde genel cerrah olarak çalışan ve şu an İzmir merkezde özel bir muayenehane açan Bayındır “100 bin kişinin oyuyla meclise gideceğim. Hedefim ise 200 bin oy. Onun için ‘Efeler meclise’ diyoruz. Şuanda bütün partilere eşit mesafedeyim. Vatandaşlarımızın Cumhurbaşkanı adaylarında gönüllerindeki isme oy verirken, milletvekili seçimlerinde de tercihini benden yana kullanmalarını diliyorum. Ben olmasam bile bölgemizden çıkacak ve bölgemizin sorunlarını meclise birebir taşıyacak başka bir adayı da seçebilirler. Önemli olan bölgemizin sıkıntılarını bilen sesimizi mecliste duyurabilecek birini Ankara’ya göndermektir. “Parası olmayan, liyakat sahibi pek çok insan meclise giremiyor. En büyük sıkıntılardan birisi ise parti içi demokrasinin olmayışı. Ve bizler maalesef bunu bir türlü aşamıyoruz. Yine bununda halka açık bir sistemle yapılması gerekiyor. Bunun için zorunlu resmi ön seçim veya tercihli oy verme yönteminin gelmesi gerekiyor. Değerli hemşerilerim 5 ilçede 240 bin civarında oyumuz var. Her seçim de en az iki milletvekili çıkarabilecek potansiyelimiz var. İzmir’de ki milletvekili sıralamasında bu bölgenin milletvekili adayları seçilemeyecek şekilde arka sıralara konuyor ve ne kadar uğraşsalar da ön sıraya geçemiyorlar.

MECLİS 3 GÜN ÇALIŞIR GERİYE KALAN 4 GÜNÜ İSE VEKİL TEMSİL ETTİĞİ BÖLGENİN SORUNLARIYLA İLGİLENEREK GEÇİRMELİDİR

Meclisin çalışma süresi Salı günü 15.00 itibariyle başlar, Perşembe günü saat 21.00’da biter. Buda demek oluyor ki milletvekili geriye kalan 4 gününü temsil ettiği bölgenin sorunlarıyla ilgilenmek üzere geçirmelidir. Bizde bunu yaparak 3 gün Ankara da diğer 4 gün sizin aranızda olacağız ve ortak kararlar alarak bölgemizde ki bütün sorunları birlikte çözeceğiz. Proje üretim merkezleri kuracağız. Siyasette bütün hizmet tamamen halk ve halkın sorunlarına çözüm odaklı olacak. Ayrıca sağlık hizmetlerinde ki bir takım sıkıntıları gidermek için çok güzel projeler üreteceğiz. Tek başıma 16 ilçeyi 60 gün gibi kısa bir sürede dolaşmam mümkün değil. Bugüne kadar meslek hayatım boyunca pek çok hastayla bir araya geldim ve 78 bin tane hastamızla irtibat kurdum. Bu süreçte 100 kişilik bir ekiple dolaşacağız ve böylece bütün ilçelere ulaşmış olacağız. Bu çalışmaları yaparken hiçbir şekilde çevre kirliliği, görüntü kirliliği, ses kirliliği yapmayacağımıza şimdiden söz veriyoruz. Vatanımız milletimiz için bu seçimler hayırlı uğurlu olsun ’dedi.