Ünlü Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırım araçlarının gelişimini değerlendirerek gelecek dönem hakkında tahminlerini paylaştı. Özellikle dolar ve diğer yatırım araçlarının durumu hakkında çarpıcı analizlerde bulunan Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda dolar endeksinin gerileyebileceğini öngördüğünü belirten Memiş, borsadaki ralli sürecinin sürdüğünü ancak risklerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kendi yatırım deneyimini paylaşan Memiş, konut alımını tercih ettiğini ve kira gelirini öncelikli gözettiğini aktardı.

Borsa İstanbul'da sağlıklı düşüşlerin ve teknik düzeltmelerin olmadıkça giriş yapmama gerektiğini belirten Memiş, borsa endeksinin belirli seviyelerin altına düşmediği sürece risklerin sınırlı olabileceğini açıkladı. Yerli yatırımcılara da kar satışlarına karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz yılın getiri oranlarına dikkat çeken Memiş, yabancı yatırımcı oranlarının seçimler ve siyasi istikrar sonrasında yüksek seviyelerde kalmalarının endişe verici olduğunu ifade etti. Hala yabancı yatırımcıların yüksek oranda olduğuna dikkat çeken Memiş, borsadaki risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Dolar/TL kuru hakkında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, döviz fiyatlarının istikrarlı bir şekilde seyrettiğini ve borsada anormallik görülmediğini açıkladı. Euro/dolar paritesinin destek seviyelerini belirlemekte olan Memiş, dolar elinde bulunduran yatırımcılara euro/dolar paritesini takip etmelerini önerdi. Bu kapsamlı analizleri takip eden yatırımcılar, yatırım kararlarını daha bilinçli bir şekilde alabilirler.

'UYGUN ZEMİN OLUŞTU'

Dolar / TL kuru 26.71 seviyesinde. Yatay, sakin bir şekilde beklemeye devam ediyor. Serbest piyasalarda yine açık bir piyasa var. Burada bir anormallik yok. Euro / dolar paritesinde 1.0750 seviyesini destek seviyesi olarak ifade etmiştim.

1.0770 seviyesinden döndü. Elinde dolar bulunduran arkadaşlarımızı sık sık uyarmaya gayret gösterdim. Elinde dolar varsa pariteye giriş yapmak için uygun bir zemin oluştu.

Şu an euro / dolar paritesi 1.0932 seviyesinde. 2 puanlık bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Buradaki dengelenme çabasını gözlenmeye sürdüreceğim ama 1.10 seviyesinin altı benim için 'düşük' olmaya devam edecek.

Altın piyasasına da değinen Memiş, gram altın / TL fiyatının yükselişte olduğunu belirterek, ons altının gram altını desteklediğini ifade etti. Merkez Bankası'nın agresif faiz artırımının ardından yaşanan dalgalanmaya da değinen Memiş, altın yatırımı yapmayı düşünenlere fırsatların ortaya çıktığını ve gram altının yükseliş trendinde olduğunu ifade etti.