2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta 2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta

İslam Memiş, yatırım araçlarının çeşitliliğine dikkat çekerek, bu çeşitliliğin herkes için uygun olmadığını belirtti. “Herkesin vadesi, beklentisi, yaş ortalaması, geliri ve gideri, finansal okuryazarlık düzeyi farklıdır” diyen Memiş, finansal okuryazarlığın önemine vurgu yaptı.

100 Bin Lira İçin Tavsiyeler

Memiş, ellerinde 100 bin lira bulunan yatırımcılara şu önerilerde bulundu:

Yatırım araçlarına baktığımızda borsa, mevduat faizi, fonlar, altın ve gümüş gibi değerli metaller, kripto para piyasası gibi seçenekler var. Ancak en sağlıklı yapılması gereken şey, 100 bin liranız varsa bu parayı kesinlikle çeşitlendirmektir. Varlıklarını çeşitlendiren yatırımcılar zarar etmez.

Altın ve Gümüş Yükselişte

Nilüfer Bıyıklı’nın, “İnsanlar şu anda ‘bayram öncesi altın, gümüş alalım mı almayalım mı’ diye sizden biraz tüyo bekliyor” sorusuna yanıt veren Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş beklediğini söyledi.

Borsa ve dövizde de benzer bir yükseliş öngördüğünü belirten Memiş, yatırımcıların tek bir araca değil, çeşitli yatırım araçlarına yönelmesinin daha sağlıklı olacağını ifade etti.