Son dakika haberine göre, hükümet tarafından yapılan seyyanen zam ile memurların maaşlarında önemli bir artış yaşanacak. Yüzde 17,55'lik zam oranıyla birlikte memurların maaşlarına ayrıca 8.077 TL'lik ek ödeme yapılacak.

SEYYANEN ZAM KANUNUnda 15 TEMMUZ BAZ ALINDIĞI  İÇİN 3.770 TL EKSİK YATACAK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalı'ndan Profesör Murat Batı, memur maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Batı, henüz yürürlüğe girmeyen seyyanen zam kanunu nedeniyle bu gece maaşlara 8.077 TL ek ödeme yapılmayacağını belirtti. 

İŞÇİYE 5 AYLIK GERİYE ÖDEME YAPTILAR, MEMURA 14 GÜNÜ ÇOK GÖRDÜLER

Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 8.077 TL olarak ödenecektir. Ancak seyyanen zam maddesinin yürürlük tarihinin 15 Temmuz olduğunu hatırlatan Batı, 1-14 Temmuz arasına denk gelen 3.770 TL'lik tutarın hiçbir şekilde hesaplara yatırılmayacağını ifade etti.

MEMURUN 3.770 LİRALIK ZARARI VAR

Memur maaşlarına yapılan zam farklarının ise bu ay içerisinde hesaplara aktarılacağı belirtilmektedir. Seyyanen zam kanununun yürürlüğe girmesinin ardından memurlar, maaşlarına ek olarak 8.077 TL ödeme alacaklar. Ancak 1-14 Temmuz tarihleri arasında eksik ödeme yapılacağı için 3.770 liralık tutar hesaplara yansıtılmayacak.