Levent hizmet binasında gerçekleşen toplu sözleşme töreninde Beşiktaş Belediye Başkanı ile Tüm Bel Sen Genel Başkanı hazır bulundu.

İşçilere Yüzde 140 Oranında Zam Yaptı İşçilere Yüzde 140 Oranında Zam Yaptı

Yapılan sözleşmeye göre memur maaşlarına yaklaşık %190 oranında zam yapıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, imza attıkları sözleşmedeki zam oranı olan %190’ın Türkiye ortalaması üzerinde bir oran olduğunu belirtti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, şu sözleri dile getirdi:

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu kazandığımızda, yeni bir dönem başlayacak. Yeni umutlar yeşerecek, bu mücadeleyi verenlerin önü açılacak. Artık daha sağlıklı ortamlarda, daha sağlıklı masalarda konuşabileceğiz ve memurların hakları her yerde savunulacak. Evet, Beşiktaş'ta değerlidir.

Bağcılar'da, Güngören'de, Eyüp'te ve Kağıthane'de başka bir partinin zihniyetinin hüküm sürdüğü yerlerde de aynı sözleşmeleri en az bu koşullarda imzalamaya çalışacağız. Amacımız, bu bölgelerde de değerlerin farkında olmak ve bu değerleri yansıtabilmek. Bunu başarabilirsek, büyük resmi değiştirebiliriz.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hak mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni sözleşmemiz Türkiye ortalamasının üzerinde bir düzeyde hazırlandı. Seçimlerden sonra tekrar bir araya gelerek daha iyi şartlarda yeni sözleşmeler imzalayacağız. Sözleşmemiz, ilçemize, sizlere, İstanbul'a ve sendikamıza hayırlı olsun."