1-2 Ağustos tarihlerinde şiddet ve kötü çalışma koşullarını gerekçe göstererek iş bırakan sağlık çalışanlarına ceza verildi.

Ağız Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) ve Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri'nde (ADSH) görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarına, kötü çalışma koşullarına ve şiddete karşı iki günlük greve çıktıkları için cezai işlem uygulandı.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Şanlıurfa'daki ADSM ve ADSH'lerde çalışan sağlıkçılara, "657 sayılı DMK'nin 125. maddesinin ve B fıkrasının I bendi (kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak) gereğince kınama cezası ile tezviye edilmeniz gerektiği" ifadelerini içeren bir yazı ulaştı.

BAŞHEKİMLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası, sağlıkçılara kınama cezası veren Haliliye ADSH, Eyyubiye ADSM ve Siverek ADSM başhekimleri hakkında suç duyurusunda bulundu.  

Suç duyurusunda, sağlıkçıların anayasal haklarını kullanmasına vurgu yapılarak, Türkiye genelinde benzer durumlarda hiçbir sağlık çalışanına soruşturma ve cezai işlem uygulanmadığı belirtildi. Hekim Sen tarafından yapılan açıklamada, "Şanlıurfa'da ise il sağlık müdürünün emriyle anayasaya aykırı işlem uygulanıyor" ifadeleri yer aldı.