İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS), Londra’daki birçok hastaneyi etkileyen siber saldırı sonrasında acil kan bağışı çağrısında bulundu.

NHS’den Acil Kan Bağışı Çağrısı

NHS, yaptığı açıklamada, “Etkilenen bölgelerdeki patoloji hizmetleri, kapasiteleri azaltılmış olsa da en acil vakalara öncelik verilmektedir. Ne yazık ki, Güney Doğu Londra’daki sağlık hizmetlerinde acil olmayan kan tahlillerinin neredeyse tamamı ertelenirken, kan nakilleri de dahil olmak üzere bazı acil olmayan ameliyat ve prosedürler ertelenmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Eşleştirme Prosedürü ve Hasta Kayıtları Etkilendi

Saldırının kan bağışında eşleştirme prosedürünü etkilediği ve hasta kayıtlarının bulunduğu ana sunuculara bağlanılamadığı bildirildi. Bu nedenle, hasta güvenliğini sağlamak ve acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla kan bağışı çağrısı yapıldı.

Aksaray'da Aile Hekimleri Bir Araya Geldi Aksaray'da Aile Hekimleri Bir Araya Geldi

Özellikle 0 Kan Grubu Bağışçılarına İhtiyaç Var

NHS, özellikle 0 kan grubu bağışçılarına ihtiyaç olduğunu belirterek, “Londra bölgesinde yaşayan 0 Tipi bağışçı mısınız? Şu anda normalden daha düşük 0 grubu kan stoklarımız var ve Londra’da kan vermek için acil 0 Negatif ve 0 Pozitif donörlere ihtiyacımız var” şeklinde bir açıklama yaptı.

Hastanelerde Hizmet Kesintileri

Siber saldırı nedeniyle patoloji hizmetlerinin kapasitelerinin azaltıldığı, bazı acil olmayan ameliyat ve prosedürlerin ertelendiği belirtildi. NHS, en acil vakalara öncelik verildiğini vurgularken, hizmetlerin normale dönmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bu kritik dönemde, kan bağışı yaparak hayat kurtarmak isteyen gönüllülerin bir an önce harekete geçmesi gerektiği vurgulandı. Özellikle Londra bölgesinde yaşayan ve 0 grubu kanı olan bağışçıların, en yakın kan bağışı merkezine başvurarak destek olmaları istendi.