ABD tarafından Tahran yönetimine ulaştırılmak üzere mesaj gönderildiğini iddia eden Reuters, İran’ın İsrail’e düzenlemeyi planladığı harekat öncesinde Türkiye’yi de bilgilendirdiğini kaydetti.

ABD'nin Tahran yönetimine, İsrail'e yönelik İHA ve roket saldırıları öncesinde Ankara aracılığıyla bir mesaj gönderdiği iddia ediliyor.

Dünya gazetesinin haberine göre; Reuters haber ajansına konuşan ve ismi açıklanmayan bir Türk diplomat, İran'ın İsrail'e düzenlemeyi planladığı saldırıdan önce Türkiye'yi bilgilendirdiğini belirtti.

Mide Yıkama 73 TL, Oto Yıkama 300 TL! Buyurun Yorumlara.. Mide Yıkama 73 TL, Oto Yıkama 300 TL! Buyurun Yorumlara..

Aynı diplomat, ABD'nin de İran'a Ankara aracılığıyla bir mesaj gönderdiğini ve operasyonun "belirli sınırlar içinde olması gerektiği" konusunda uyarıda bulunduğunu ifade etti. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'e hava saldırısından 72 saat önce "bölgedeki dost ve komşulara bilgilendirme yapıldığı" açıklamasını yapmıştı ve Türkiye'nin de bu ülkeler arasında olduğunu belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile yaptığı telefon görüşmesinde Orta Doğu'da gerginliğin tırmanmasının kimseye yarar sağlamayacağını vurgulamıştı.