Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ambulans kazalarının önlenmesi, etkin ve verimli bir hizmet sunumunun gerçekleşmesi amacıyla 2005 yılından bu tarafa hastane öncesi acil sağlık hizmetleri personeline yönelik yapılan ASGE isimli eğitim programı düzenliyor.

Tıp ve Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Değişiyor! Taslak Müfredatı Erişime Açıldı Tıp ve Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Değişiyor! Taslak Müfredatı Erişime Açıldı

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2005 yılından itibaren hastane öncesi acil sağlık hizmetleri personeline yönelik olarak "Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE)" adı altında verilen eğitimin kitabının revizyonunu tamamlayarak, 2021 yılında eğitimin adını "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE)" olarak değiştirdi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından düzenlenen Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi'ni (ASGE) ziyaret etti.

Müdür Solmaz, görevli personele daha önce 112 acil servisinde uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunduğunu belirterek, ambulansı kusursuz bir şekilde kullanmasıyla dikkat çekti.