Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs işçi bayramı dolayısıyla TRT Türk ve yurt dışına yayın yapan televizyonların ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, kendi gençlik yıllarının çalışmakla geçtiğini ve bu nedenle 1 Mayıs'ı kendi günü olarak gördüğünü belirterek, yurt dışındaki vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerde en ağır işlerde çalıştığını ve alın terleriyle bu ülkelere katkı sağladıklarını bildiğini ifade etti. Erdoğan, "Bugün de yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın 1 Mayıs'ını tebrik ediyorum" dedi.

TTK'ye 2 bin, Kardemir'e 600 yeni işçi alınacak

Bu vesileyle ülkedeki vatandaşlara bir müjde vermek istediğini aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

Biliyorsunuz geçtiğimiz yıllarda TTK'ye (Türkiye Taşkömürü Kurumu) ait maden ocaklarında 2 bin yeni işçi alacağımızı açıklamıştık. Bu alımla ilgili süreçler devam ediyor. İnşallah yaz aylarında kardeşlerimiz işlerine başlamış olacak. Bunu 1000 olarak söylemiştik, daha sonra bunu 2 bine çıkaralım dedik. 2 bin alımı inşallah yapacağız.

Ülkemizin önde gelen demir çelik tesislerinden Kardemir'e önümüzdeki aylarda 600 yeni işçi alacağımızın müjdesini veriyorum. Yönetim Kurulu Başkanı'mızla da görüştüm. Kardemir'in gücüne güç katacağına, üretimini ve kazancını katlayacağına inandığım 600 yeni istihdamın şimdiden Kardemir'e ve Karabük'e hayırlı olmasını diliyorum."

TRT Haber