İddialara göre, asistanların gerçekleştirdiği işlemler ve mesai dışı çalışmalardan elde edilen ücretler, dekan ve dekan yardımcısına aktarılıyor. Bu durum, asistanların emeklerinin karşılığını alamamasına ve kamunun zarara uğramasına neden oluyor.

Ayrıca, belirli doktorlara da mesai dışı ücretlerin aktarıldığı iddialar arasında yer alıyor. Bu uygulama, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla bağdaşmamaktadır ve sağlık hizmetlerinin verimliliğini olumsuz etkilemektedir.

Amidahaber'in aktardığına göre, Mesai dışı ücretlerle ilgili konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Başkanı Şiyar Güldiken, “Mesai dışı ödemeler, çalışanlar ve hastalar açısından çok ciddi mağduriyetler oluşturuyor. Uzun süredir Dicle Üniversitesi ve diğer üniversitelerle ilgili bu durumu gündemleştirmeye çalışıyoruz. Mesai dışı ödeme uygulaması, asistanların daha çok çalışması ancak buna karşın gerekli ve yeterli ücretleri alamaması demektir. Ayrıca hastaların da acil olan vakalarda dahi ücret ödemelerine neden olmaktadır. Sağlık Hizmetlerinin tamamen ücretsiz olması ve herkesin eşit bir şekilde yararlanması gerekir” ifadelerini kullandı.

Güldiken söz konusu iddiaları araştırdıklarını söyledi.

Konuyla ilgili hastane yöneticilerine ulaşılamadı.

Kaynak: Gazete Duvar