Çakmak, personel yetersizliği, görev tanımları, çalışma ortamı, kamera kullanımı ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların hem çalışan sağlığı hem de hasta güvenliği açısından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Röntgen biriminde personel yetersizliği iddiası
Sendikanın açıklamasına göre, Çumra Devlet Hastanesi röntgen biriminde mesai sonrasında görevli personel sayısının bire düşürüldüğü öne sürüldü.
Bu durumun çalışanların iş yükünü artırdığı, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük yaşamalarına ve hizmet sırasında hastalarla karşı karşıya kalmalarına neden olabildiği ileri sürüldü.
Çakmak, sağlık tesislerinde personel planlamasının yalnızca hasta sayısı, istatistikler veya fazla mesai maliyetleri üzerinden yapılmaması gerektiğini savunarak hizmetin sürekliliği ve acil durum ihtimalinin de dikkate alınmasını istedi.
Laboratuvar hizmetleriyle ilgili dikkat çeken iddialar
Açıklamada, laboratuvarlarda personel eksikliği yaşanmasına rağmen bazı çalışanların başka birimlerde görevlendirildiği iddia edildi.
İçeri Çumra’daki ek hizmet binasında ise bazı tetkiklerin çalışılması ve sonuçların onaylanmasına ilişkin işlemlerin hemşirelere yaptırıldığı öne sürüldü.
Kan transfüzyon merkezindeki sertifikalı personel ve uzman sorumluluğuna ilişkin eksiklik iddialarının da araştırılması gerektiğini belirten Çakmak, her sağlık çalışanının eğitimine, görev tanımına ve mesleki yetkisine uygun şekilde çalıştırılması gerektiğini ifade etti.
Çalışma ortamı ve numune güvenliği gündemde
Hürriyet Sağlık-Sen, adli numunelerin teslim ve muhafaza şartlarına ilişkin belirsizlik bulunduğuna yönelik bildirimler aldığını da açıkladı.
Numune güvenliği ve izlenebilirliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan sendika, laboratuvarlarda gider kokusu, yetersiz havalandırma ve haşere bulunduğu yönündeki iddiaların yerinde incelenmesini istedi.
Ek hizmet binasındaki çalışma alanlarının fiziki koşulları, dinlenme odalarının yetersizliği ve hemşirelere hasta kayıt işlemleri gibi ek görevler verildiği yönündeki şikâyetlerin de değerlendirilmesi talep edildi.
Kamera ve ses kaydı iddiaları araştırılsın çağrısı
Çalışanların kamera üzerinden takip edildiği, sorgulandığı ve ses kaydı alındığı yönünde de iddialar bulunduğunu belirten Çakmak, denetim süreçlerinde çalışanların mahremiyetinin ve kişilik haklarının korunması gerektiğini söyledi.
Nakil ve görevlendirmelerin bazı çalışanlar açısından cezalandırma amacı taşıdığı yönündeki şikâyetlerin de tarafsız biçimde incelenmesini isteyen Çakmak, varsa mağduriyetlerin giderilmesi çağrısında bulundu.
İl Sağlık Müdürlüğüne yazılı başvuru
Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, Çumra Devlet Hastanesi ve ek hizmet binasında kapsamlı inceleme yapılması gerektiğini belirterek çalışanların baskı altında kalmadan dinlenmesini istedi.
Çakmak, tespit ettikleri sorunları ve çözüm önerilerini Konya İl Sağlık Müdürlüğüne yazılı olarak ilettiklerini ifade ederek, sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.




