Artık tescilli bir marka olan Hürriyet Sağlık-Sen, kuruluşundan itibaren zorlu şartlar altında sendikal faaliyetlerini sürdürerek eşsiz ve benzeri olmayan sendikacılık anlayışıyla fark yaratmaya devam ettiği ifade edildi.

hurriyet-sagliksen-artik-bir-marka-4

Yeni nesil sendikacılık anlayışını benimsediklerini vurguladıkları basın açıklamasında, Hürriyet Sağlık-Sen, Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür sağlık çalışanlarının sendikası olarak, hiçbir dış etkiden etkilenmeksizin, tamamen sağlık çalışanlarının haklarını savunma amacıyla faaliyet gösterdiği vurgulandı. Sendika üyelerinin taleplerine duyarlılık gösterdikleri ifade edilen açıklamada, Hürriyet Sağlık-Sen, bu doğrultuda Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN'a yetki vererek Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde marka temsilcisi olarak görev yapmasını sağladığının altı çizildi.

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK'ın büyük bir istekle gerçekleşmesini arzuladığı sendikacılıkta markalaşma fikri, Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN tarafından hayata geçirilmek için 30 Nisan 2023 tarihinde marka başvurusu yapıldı. Tüm yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından Hürriyet Sağlık-Sen, 8 Ağustos 2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak tescillendi.

hurriyet-sagliksen-artik-bir-marka-2

Genel Başkan Erdoğan ÇAKMAK'a, 13 Ağustos Cumartesi günü Samsun'da kızının düğününde, Hürriyet Sağlık-Sen marka tescil belgesi takdim edildi.

hurriyet-sagliksen-artik-bir-marka-3

Hürriyet Sağlık-Sen adının tescilli bir marka olması sebebiyle, Hür ve Hürriyet kökünden türemiş isimler ve içerikler, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu gereğince başka kişi ve kurumlar tarafından kullanılamayacak. Benzer adlarla yapılmış veya yapılacak olan marka başvuruları da bu kanuna uygun şekilde reddedileceği öğrenildi.

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK, sendikasının artık marka bir sendika olmasının getirdiği sevinç ve mutluluğu ifade ederken, üyelerinin marka değeri olan bir sendikayla buluşmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, tüm üyelere ve özellikle Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN'a teşekkür etti.