Salman, "Denizli'de de diğer illerimiz gibi HEP-SEN hareketimiz, hemşirelerin eczaneden ilaç taşıma konusunda yaşadığı sıkıntılar için gereken süreçleri başlatmıştır. Mücadelemizin sonucunda, gerekli düzenlemeler yapıldı ve artık hemşirelerimiz bu sorunla karşılaşmayacak. 7/24 kesintisiz hizmet veren hemşirelerimize ve hastalarımıza hayırlı olsun" dedi.

Ayrıca, Salman, bu sorunun sadece yaşandığı hastaneyle sınırlı olmadığını ve HEP-SEN'in diğer hastanelerde yaşanan ana sorunlara karşı da mücadele edeceğini vurgulayarak, "Elbette tek sorunumuz bu değil. Bu sorunu çözdüğümüz gibi, belirlediğimiz diğer sorunların çözümü için girişimlerde bulunacağımızın teminatını vermek istiyoruz. İnanıyoruz ki, hem ilimizde hem de ülkemizde kararlı mücadelemizin sonuçları olacaktır; siz de inanın" şeklinde konuştu.

En temel sorunumuz: İstihdam eksikliği

“Başta hemşireler olmak üzere, sahada yeterli sayıda sağlık çalışanı bulunmamaktadır” diyen Salman, “Bu durum, çalışanların aşırı iş yükü altında ezilmesine, tükenmişlik sendromu yaşamasına ve yıllık izinlerini bile kullanamamasına neden olmaktadır. Sağlık çalışanı eksikliği hem sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürmekte hem de çalışanların sağlığını ve motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu durum, siz değerli halkımızın da hak ettiği bakımı ve tedaviyi almasına engel olmaktadır” diye konuştu.

Bir diğer sorunumuz: Görev tanımı dışı çalışma

Sağlık profesyonellerinin görev tanımlarına uygun olmayan işleri yapmaya zorlandığını kaydeden Salman, “Denizli Devlet Hastanesi’nde hemşireler, sekreterin veya hekimin yapması gereken işleri yapmakta, bu nedenle kendi görevlerini ve hasta bakımlarını tam olarak yerine getirememektedir. Hastane yönetimi, bu konuda yaptığımız görüşmelere  rağmen bu uygulamadan vazgeçmemekte, halkın sağlığını ikinci, üçüncü plana koymaktadır. Denizli devlet hastanesinde birimler arası farklı çalışma sistemleri uygulanmakta, bazı birimler gerek malzeme gerek çalışan/hasta oranı daha yüksek tutularak hizmet verilmekte; bazı birimler istemedikleri çalışma sistemine zorlanmakta, adaletsiz bir yöntem ayrılığı uygulanmaktadır. Bu durum da idareye iletilmesine karşın, herhangi bir düzenleme yapılmamıştır” dedi.

Liyakatin hiçe sayıldığı bir diğer sorun: Görevlendirme adaletsizliği

Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride? Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride?

Salman, sözlerini şöyle sürdürdü, “Maalesef, siyasi, sendikal veya kişisel ilişkiler kullanarak genel idari hizmetler sınıfında görevlendirilen sağlık çalışanları var. Bu durum, hem sağlık hizmeti sınıfındaki çalışanların hakkını gasp etmekte hem de sahada yaşanan personel eksikliğini artırmaktadır. Halkımıza sesleniyorum, bakım aldığınız kişileri, o kişileri yönetenleri kimin nasıl seçtiğini sorgulama hakkınız yok mu? Sizi, hasta olan yakınlarınızı siyasi rant mı kurtaracak yoksa profesyonel eller mi? Biz bunun bilinciyle, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bu uygulamadan vazgeçmesi için yazılı başvuru yaptık, ancak kendileri cevap vermedi. Bununla kalmadık, Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurumuzu da yaptık, elimizden başka ne geliyorsa da yapmaya devam edeceğiz. Bizler, devletin memuruyuz ve sendikamızın Denizli temsilciliği olarak, Sağlık Profesyonellerinin haklarını ve çıkarlarını korumak için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde, haktan, adaletten, doğruluktan ve kanunlardan kopmadan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ve gösterdiği hedefe yürüyoruz. Sağlık Profesyonellerinin sorunlarının çözümü için, yapıcı ve çözüm odaklı bir çalışma sistemi kurulana kadar tüm bu saydığımız sorunların, yaptığımız girişimlerin takipçisi olacağız. Tüm sağlık çalışanlarını, mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz”

BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı