Bakan Mehmet Şimşek'in "Kamu harcamalarını da rasyonelleştireceğiz" şeklindeki tweetini alıntılayan HEP-SEN Başkanı Yunus Şimşek, üye aidatlarının yıllık olarak hazineye ciddi bir yük getirdiğini belirtti ve bu konuda tasarruf yapılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Yunus Şimşek, daha önce de bu konuda başvuruda bulunmuş olmalarına rağmen tekrar ederek üye aidatlarının devlet tarafından ödenmemesini talep ettiklerini vurguladı. "Sayın Bakanım, kamu sendikalarının üye aidat ödentileri hazinenin kasasından çıkmaktadır. Her yıl yaklaşık 1 milyar TL'yi geçen bu bütçe hazine için bir yük oluşturmaktadır.

Hep-Sen olarak daha önce başvurduk; tekrarlıyoruz, üye aidatlarını devlet ödemesin. Tasarruf için bu güzel adımı bekliyoruz." şeklinde açıklamada bulunan Başkan Şimşek, bu talebin sendika üyeleri ve kamu çalışanları arasında büyük destek gördüğünü belirtti.

Taleplerine sosyal medyada da destek bulan HEP-SEN, "#DevletSendikaAidatıÖdemez" etiketiyle başlatılan kampanyayla seslerini duyurmaya çalışıyor. Bu kampanya kısa sürede Twitter'da ilk sıralarda yer alarak büyük ilgi gördü.