Hatırlanacağı üzere daha önce sitemizde de yer alan bir haberde Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN tarafından 7 Ağustos 2023 tarihinde yapılan bir açıklama ile adı bir mobbing skandalına karışan Reyhanlı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli ve ismi Kadir olan kişinin aynı zamanda Sağlık-Sen Hatay şube yöneticisi olduğu ortaya çıktı. 

gss

Sitemizde yer alan haberin ciddi yankılar oluşturduğu Hatay’da o gün bugündür sular durulmuyor. Adı mobbing skandalı anılan şahsın yüzünden Sağlık-Sen Hatay şubesinde işlerin karıştığı edinilen bilgiler arasında. 

Daha ilginci ise anılan şahsın bugün Sağlık-sen Hatay Şube yöneticiliğinden istifa ederek Genç Sağlık-Sen’e geçmiş olması.

Sağlık-sen Şube Yöneticisi olan biri yetkili sendika yöneticiliğinden neden istifa etti? Adı mobbing skandalına karıştığı için Sağlık-Sen'den dışlandı mı? yoksa yalnız ve desteksiz kaldığı için bir başka sendikaya mı geçmek istedi?

Daha da önemlisi Genç Sağlık-Sen adı mobbing skandalına karışmış birine nasıl kucak açtı? En temel görevlerinden biri mobbingle mücadele olması gereken bir sendika nasıl olur da mobbingi meşrulaştıran bir olayın içinde yer alır?

Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili ne tür gelişmelerin olacağını tüm sağlık kamuoyu merakla takip ediyor.