Yerel basınında yer alan iddialara göre Hatay Devlet Hastanesinde göz ölçüm cihazının alınarak İstanbul’da özel bir hastaneye satılmaya çalışıldığı ileri sürüldü. 

Özel hastaneye satışı sırasında cihazın seri numarası üzerinden Hatay Devlet Hastanesi envanterine kayıtlı olduğu ortaya çıkarken satışı yapmaya çalışan kişilere gözaltı işlemi yapıldığı ve bakanlık tarafından da soruşturma başlatıldı öğrenildi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDU!

Hastanenin cihazları adeta art niyetli kişiler tarafından göz göre göre soyulurken dönemin İl Sağlık Müdürü görevinden ayrılarak Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olduğu, yeni gelen Sağlık Müdürünün ise depremde hayatını kaybeden doktora geçici görevlendirme yazdığı biliniyor. 

ANKARA’YA BAŞHEKİM YARDIMCISI YAPILDI!

Depremin olduğu dönemde Hatay İl Sağlık Müdürü Olan Dr. Mustafa Hambolat Ak Parti’den milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından vekil seçilememesinin ardından Ankara’da bir hastaneye Başhekim yardımcısı yapılarak mükafatlandırıldığı biliniyor.

mustafa-hambolat-furkan-ali-ciftcioglu

Hatay Devlet Hastanesi envanterine kayıtlı cihazların birçoğunun ise kaybolduğu, Hatay’daki özellikle sağlık alanındaki kurumların içinin resmen boşaltıldığı yerel basın da her gün haberleştiriliyor.

hatay