Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen soruşturmada, Burdur Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinden sorumlu tekniker M.C., elektrik teknisyeni İ.S., ve bağımsız çalışan makine mühendisleri G.A.S. ve Y.A. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen hastane personelinden 2 kişi, savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Projede hata yaptıkları iddia edilen makine mühendisleri G.A.S. ve Y.A. ise çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Olayın Geçmişi

Burdur Devlet Hastanesi’nde 25 Mayıs’ta diyaliz tedavisi alan 33 hasta, tedavi sonrasında rahatsızlandı. Hastalardan 23’ü Antalya, 6’sı Afyonkarahisar, 3’ü Isparta ve biri Denizli’de tedavi altına alındı. Ne yazık ki, hastalardan Mustafa Demir (70), Saniye Aksöz (87) ve Amina Abas Jama (67) Antalya’daki hastanelerde hayatlarını kaybetti.

Sağlık Bakanı’nın Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, entübe durumda hastanın kalmadığını, 14 kişinin tedavilerinin sürdüğünü ve 16 hastanın taburcu edildiğini duyurdu.

Diyaliz Merkezinin Kapatılmıştı

Olayın ardından Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi, önlem amacıyla kapatılarak adli ve idari tahkikat başlatıldı.