Edinilen bilgilere göre, geçmişte en az 10, en fazla 17 yıl şirket personeli olarak çalışan temizlik görevlileri, Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla daimi kadroya geçirildi.

Bakanlık, kamu hastanelerine gönderdiği resmi yazıda, kadroya alınan temizlik işçilerinin iş ve işlemlerinin (mesai, izin vb.) hastanenin resmi idaresi (müdür, müdür yardımcısı, memur) tarafından yürütülmesini öngördü.

Hitit Üniversitesi’nde Uygulama Başladı

Bu uygulama ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kadroya geçen temizlik görevlilerinin iş ve işlemleri hastane idaresi tarafından yapılmaya başlandı. Daha önce şirkete bağlı olarak şef veya amir gibi statülerde çalışanlar, asli görevleri olan temizlik işçiliğine geri döndü.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Belirsizlik

Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli yaklaşık 35 personel, bu uygulamadan memnunken, hastane yönetimi geçmiş dönemde olduğu gibi kadrolu işçiler arasından bir ismi seçerek süreci devam ettirme eğiliminde.

İşçiler, bu girişimin bakanlık emrine aykırı olduğunu savunarak, daimi temizlik işçilerinin iş ve işlemlerinin hastane idaresi tarafından yapılmaya devam etmesini talep ediyor.