Ses Kocaeli Gazetesi’nin haberine göre, S.K. MR işleminin 5-6 dakika süreceğini öğrenerek cihaz içerisine alındı. Ancak, işlem başladıktan sonra 10 dakika geçmesine rağmen cihazdan çıkarılmayan hasta, acil yardım butonuna bastı ancak geri dönüş alamadı. Yaklaşık 20 dakika cihaz içerisinde kalan S.K., nefes alamamaya başlayarak panik atak geçirdi.

Sağlık Çalışanları Tepkili: Köpük Tabakta Sağlıksız Yemek! Sağlık Çalışanları Tepkili: Köpük Tabakta Sağlıksız Yemek!

Cihazdan Kendi Çabalarıyla Çıktı

Cihazda unutulan S.K., defalarca acil yardım tuşuna bastığını fakat kimsenin müdahale etmediğini belirtti. Nefes almakta güçlük çekmesi üzerine panikleyen hasta, kendi çabalarıyla cihazdan çıkmaya çalıştı. Vücudunu zorlayarak cihazdan çıkmayı başaran S.K., koşarak kapıya yöneldiğinde kapının kilitli olduğunu fark etti. Bu durum karşısında daha da panikleyen hasta, seslerini duyan görevliler sayesinde odadan çıkarıldı.

Hastane Çalışanlarının Sorumluluğu Sorgulanıyor

Olay sonrası yaşadıklarını anlatan S.K., “Cihazdan çıkınca kapıyı açıp çıkmak istedim fakat kapı kilitliydi, içeride unutulduğumu o an fark ettim. Seslerimi duyan görevliler odaya gelerek kapıyı açtı ve benden özür diledi,” dedi. Olayın korkunçluğunu vurgulayan S.K., hastane çalışanlarının sorumsuzluğuna isyan ederek, “Bu durum bir başka hastanın başına da gelebilir. Bu hastanenin sorumsuzluğu ve ihmalkarlığı göz ardı edilemez,” şeklinde konuştu.

Hastane Yönetimine Çağrı

S.K., yaşadığı olayın ardından hastane yönetimine ve yetkililere seslenerek, bu ihmalkarlığın sorumlularının gereğinin yapılması gerektiğini belirtti. Böyle bir durumun tekrarlanmaması için önlemlerin alınması gerektiğini söyleyen S.K., “Bu tür ihmallerin başka hastaların hayatını tehlikeye atmaması için ciddi adımlar atılmalı,” dedi.

Olayın Ardından Hastane Yönetiminin Açıklaması Bekleniyor

Olayın medyaya yansımasının ardından hastane yönetiminin konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.