Toplantı sırasında Rektör Kent, sağlık hizmetlerine ilişkin önemli bir konuya da değindi.

Kamuoyunda "bıçak parası" veya "ameliyat parası" olarak bilinen ancak yasal bir dayanağı bulunmayan ödemelerle ilgili sorulan bir soruya cevap verdi.

Rektör Kent, bu tür ödemelerin yasal bir zemini olmadığını belirtti ve bu konuda mağduriyet yaşayan hastaların ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yaşadıkları sorunları dilekçe ile yetkililere iletmeleri gerektiğini açıkladı.

AYDIN’DA BIÇAK PARASI KONUSU VAR’

Ankara‘yı örnek gösteren Rektör Kent, bıçak parası konusunun Ankara’da gündemden düştüğünü, ama Aydın’da bıçak parası konusunun daha fazla olduğunun kendisine söylendiğini belirtti.

Arsuz Devlet Hastanesinin Asansörleri Neden Tamir Edilmiyor? Arsuz Devlet Hastanesinin Asansörleri Neden Tamir Edilmiyor?

“DOKTOR BENDEN BIÇAK PARASI ALDI”

Vatandaşın bıçak parası verdikten sonra kendisine mesaj atarak “hocam sizin şu bölümünüzdeki doktor benden şu kadar para aldı” şeklinde şikayetini belirttiğini, kendisinin vatandaşa “bana yazılı olarak şikayet dilekçesi ver” dediğini; vatandaşın ise “hocam tedavim devam ediyor, ben dilekçe veremem” şeklinde beyanda bulunduğunu konuşmacılara anlatan Rektör, bu şekilde bıçak parası sorununu nasıl çözeceğini sorguladı.

“PERSONELDEN DAHİ ALIYORLAR”

Vatandaş olarak bıçak parası konusunda şikayetleri yönetime bildirmeleri gerektiğini, kendilerinin de bıçak parası alan hocayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. “Bizim personelimizden dahi alınıyor“ diyerek acı gerçeği itiraf eden Rektör,sadece normal vatandaştan alınmadığını, doktorların bıçak parasını maalesef aldıklarını söyledi.