Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında Genel Sağlık Sigortalıların aldıkları tedavilerle ilgili önemli bir paylaşım yaptı. 

SGK: Hastanelere yapılan tutarlarda artış oldu

Genel Sağlık Sigortası Kapsamındaki vatandaşların aldıkları tedaviler karşılığında hastanelere ödenen tutarlarda artış sağlandığı duyuruldu. 

Yapılan paylaşımda, 2023 yılı mart ayı ile 2023 Ağustos ayını kıyaslayarak, 2024 yılı Mayıs dönemine ait verileri paylaşan SGK; Genel Sağlık Sigortası ile vatandaşların sağlığını güvene almasını istedi.

SGK tarafından hazırlanan broşüre göre; Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki vatandaşların aldıkları tedaviler karşılığında hastanelere ödenen tutarlarda artış sağlandığı kaydedildi. 

Sgk Hastane Odemeleri

Nisan Ayı İşsizlik Verileri Açıklandı Nisan Ayı İşsizlik Verileri Açıklandı

Buna göre; Muayene %50, Yatarak Alınan Tedaviler %50, Yoğun Bakım Tedavisi %50, Doğum %60, Laboratuvar ve Radyoloji %60, Palyatif Bakım Tedavisi %75, Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon %50, Diyaliz ve Kan Ürünleri %50 ve Diş Tedavisi İse %50 oranında artışla hastanelere ödeme yapılacak. personel sağlık