Olayın detayları şu şekilde:

Olay, hastanenin acil servisinde meydana geldi. Ortopedi asistanı doktor Halil İbrahim Ulus, travma odasında bir hastaya müdahale ederken hastanın yakınları tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan iki hasta yakını, güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındı.

Doktor Halil İbrahim Ulus, darp sonucu çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı. Yapılan kontrollerde bir omzunun kırıldığı, diğer omzunda ise çıkık olduğu tespit edildi. Doktor Ulus, müdahalenin ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Olayın ardından İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Remzi Sarıkaya ve Başhekim Prof. Dr. Kamuran Karaman, yaralı doktoru ziyaret etti.

Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, olayın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, doktorun tedavisinin devam ettiğini ve şiddet olaylarının bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade etti. Bilgin, Sağlıkta Şiddet Kanunu'nun bir an önce devreye konulması gerektiğini belirtti ve saldırganların tutuklanması çağrısında bulundu.