3 Haziran tarihinde, Doğukent Mahallesi’ndeki aile sağlık merkezinde gerçekleşen olayda, Remziye Sarı annesi için ilaç yazdırmak amacıyla merkeze gitti.

Dr. Gonca Kaya, hastanın bizzat gelmesi gerektiğini belirterek ilacı yazmayı reddetti. Bunun üzerine tartışma çıktı ve Sarı’nın masaya yumruk attığı, ardından da Dr. Kaya’ya saldırdığı iddia edildi. Dr. Gonca Kaya, beyaz kod vererek polisi çağırdı.

Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle Sarı uzaklaştırıldı ve Dr. Kaya darp raporu alarak Sarı’dan şikayetçi oldu.

Remziye Sarı’nın İddiaları

Remziye Sarı, Günışığı Gazetesi’ne verdiği röportajda, olayın tamamen çarpıtıldığını savundu. “Ben 60 yaşındayım, ben nasıl darp edeyim. Annem için mama yazdırmak istedim, ancak Dr. Gonca Kaya ilacı yazmayı reddetti.

Sağlık İl Müdürlüğüne şikayet edeceğimi söylediğim anda hemşireyle birlikte beni darp ettiler. Mantomu ve bluzumu yırttılar,” dedi.

Sarı, Dr. Kaya’nın kendisini iftirayla suçladığını belirterek, “Polis geldiğinde, eğer ben onu dövseydim eşarbı bozulurdu. Kamera olmadığını bilmiyordum, ama ben suçsuzum. Gerçek mağdur benim,” diye konuştu.

Mahalle Sakinlerinin Tepkisi

Doğukent Mahallesi sakinleri de Dr. Gonca Kaya’dan şikayetçi olduklarını belirttiler. Mahalle muhtarı Mürsel Koç, Dr. Kaya’nın davranışlarından rahatsız olduklarını ve doktorun tayin edilmesini istediklerini söyledi.

“Mahalleli olarak bu doktordan şikayetçiyiz. Gerekli yerlerden soruşturma başlatılmasını ve bu doktorun buradan gitmesini istiyoruz,” dedi.

Mahalledeki Diğer Görüşler

Mahalle esnafı ve sakinlerinden Erdal Bingöl ve Emrah Şimşek de Dr. Gonca Kaya’nın hastalara karşı sert tavırlar sergilediğini ve bu nedenle doktorlarını değiştirdiklerini belirttiler.

Hastanede Onkoloji Servisinde Saldırı: Asistan Doktorlar Kendilerini Odaya Kapattı! Hastanede Onkoloji Servisinde Saldırı: Asistan Doktorlar Kendilerini Odaya Kapattı!

Bingöl,

“Kronik hastalıklarım var, ancak doktor sürekli zorluk çıkarıyor. Mahallede herkes bu doktordan şikayetçi,” dedi. Şimşek ise, “Mahalle sakinlerinin %80’i şikayetçi. Bize Doğukent sakinleri olarak istemiyoruz,”

diye konuştu.

Olayın ardından her iki taraf da hukuki süreç başlattı. Remziye Sarı, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım isterken, mahalle sakinleri Dr. Gonca Kaya’nın görevden alınmasını talep ediyor.

Olayın gerçek yüzünün ortaya çıkması ve mağduriyetlerin giderilmesi için adli ve idari soruşturmanın sonuçları merakla bekleniyor.