En çok kazandıran enstrüman ise haftalık bazda %2,29 yükselen BİST100 oldu.

Gram altın %2,38, dolar ise binde 1,5 değer kaybederken rasyonel politikaların devamı ve artan yabancı sermaye girişi ile birlikte Türk lirasına yatırımın sevindirmeye başladığı belirtiliyor.

Hareketli hafta geride kaldı

Piyasalar, oldukça hareketli bir haftayı geride bıraktı. Merkez Bankası'nın politika faizini değiştirmemesiyle geçen haftada, ABD'de büyüme oranı beklentilerin altında yüzde 1,6 olarak gerçekleşti.

Döviz ve altın kaybettirdi

Bugün açıklanan ABD çekirdek enflasyon verisi ise mart ayında, aylık bazda yüzde 0,3 artış göstererek beklentilere paralel seyretti. Salı günü gelen ABD imalat ve hizmet PMI verileri beklentilerin altında kalarak düşüşe işaret ederken, içeride Tüketici Güven Endeksi bu ay yüzde 1,4 artarak 80,50 seviyesine çıktı. Verilerin yön verdiği haftada, TL enstrümanları kazandırırken döviz ve altın kaybettirdi.

Nisan’da En Fazla Satışı Yapılan Otomobil Markaları Nisan’da En Fazla Satışı Yapılan Otomobil Markaları

Tüm zamanların en yüksek seviyesi

Borsa İstanbul'da BİST100 endeksi, haftanın son işlem gününde 9956 seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Haftayı 9915 seviyesinden tamamlayan BİST100, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Haftayı yüzde 2,29 değer kazanarak tamamlayan BİST100 endeksi, en fazla kazandıran yatırım aracı olarak öne çıktı. Analistler, önümüzdeki hafta S&P tarafından not artışının beklendiğini belirterek, endeksin 10.500-10.750 bandına doğru ivme kazanabileceğini ifade etti.

Geçen hafta 32,50 TL'den kapanış yapan dolar, bu haftayı 32,45 TL'den tamamlamaya doğru ilerliyor. Dolayısıyla dolar, haftalık bazda binde 1,5 değer kaybı yaşamış olacak. Güçlü TL politikasının etkisiyle dolar üzerindeki baskı artarken, TL mevduatta bekleyen yatırımcılar bu haftayı yüzde 1,10 getiri ile tamamladılar.

Öte yandan, ons altın geçen hafta jeopolitik risklerde yaşanan gerileme ve Fed'in faiz indirimi beklentilerinin ötelenmesiyle birlikte düşüş yaşadı. Bu hafta yaklaşık 50 dolar gerileyen ve bugün akşam saatlerinde 2330 dolara yakın seyreden ons altın, gram altını da aşağıya çekti. Gram altın, bir haftada yüzde 2,38 değer kaybederek; 2493 TL'den 2435 TL'ye geriledi.