İngiltere Milli Sağlık Sistemi son aylarda özele geçen sağlık personeli nedeniyle büyük bir diş hekimi kıtlığı yaşandığı belirtildi.

Devlet hastanelerinden diş randevusu alamayan İngilizlerin, dişleriyle ilgili sağlık sorunlarını kendilerinin halletmeye çalıştıkları ifade edildi. Milli Sağlık Sistemi’nin en büyük tedarikçilerinden  birisi olan Mydentist tarafından yayına verilen Büyük Britanya Diş Sağlığı Raporu’nda yer alan verilere göre, dişçi eksikliği sebebiyle milyonlarca kişinin geçen sene profesyonel bakım göremediği belirtildi. Peki İngiltere başta olmak üzere "Yurt Dışında Doktor Maaşları Ne Kadar? 2022" ne kadar?

16 milyon kişinin bir dişçisinin olmadığı kaydedilen rapora göre her 5 kişiden biri ya kendi dişini çekti, ya da işi ilerleterek el yordamıyla dişlerine dolgu yaptı. NHS’deki “kronik eksikliğin” fon yetersizliğinin de etkisiyle önümüzdeki senelerde daha da kötüleşmesi bekleniyor. 2020/21'de bir önceki yıla göre NHS’de 951 daha az diş hekimi var. Bunların yüzde 40'tan fazlası da artık kariyerlerini değiştireceklerini veya erken emeklilik isteyeceklerini söylüyor.