Memur maaş zamlarına etki eden oranların belirlenmesinde kritik bir rol oynayan TUİK'in, talimatlar doğrultusunda sürekli olarak düşük enflasyon rakamları açıkladığı iddiası kamuoyunda biliniyordu. Ancak Hürriyet Sağlık-Sen, gerçek enflasyon rakamlarını saptamak üzere aldığı talimatlar doğrultusunda, TUİK ve yetkilileri aleyhine suç duyurusunda bulundu.

Memur maaş zamlarının belirlenmesinde temel referans olan TUİK tarafından açıklanan enflasyon oranları, Hürriyet Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada eleştirildi. Gerçek enflasyonun ötesinde hissedilen enflasyonun ifadesinin kullanılması, TUİK'in belirlediği enflasyonun gerçeği yansıtmadığına dair bir itiraf niteliği taşıdı.

Harekete geçen Hürriyet Sağlık-Sen, sendika avukatı Ersal ERDİL aracılığıyla TUİK hakkında suç duyurusunda bulundu. Sendika, bu adımıyla TUİK'in enflasyon konusunda kamuoyunu yanılttığı iddialarına resmi bir yolla karşılık vermiş oldu.

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK, TUİK hakkında ilk kez olan bu suç duyurusu hakkında şu açıklamalarda bulundu;

“Bizim yıllardır dile getirdiğimiz TÜİK’in uydurma enflasyonunu hissedilen enflasyon itirafı ile kendi kabul etti. Hissedilen enflasyon gerçek enflasyonun çok üzerinde diyen TÜİK piyasa gerçeklerinden çok uzak açıkladığı enflasyon rakamları ile milyonlarca vatandaşımızın cebinden on binlerce liranın tabiri caizse çalınmasına sebep olmuştur.

Milyonlarca vatandaşımız bu yüzden açlığa ve sefalete mahkûm edilmiştir. Buna seyirci kalmak hem bir sivil toplum kuruluşuna hem de insan olmanın verdiği sorumluluğa yakışmazdı. Bu sorumluluk bilinci ile gerçek enflasyon rakamlarını düşük gösteren ve bunu hissedilen enflasyon itirafı ile kabul eden TÜİK yetkileri hakkında suç duyurusunda bulunduk.

Bu suç duyurusunun takipçisi olup sorumluların hak ettiği cezayı alması ve gerçek enflasyon verilerinin açıklanması için elimizden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğiz “

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’ Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’

36