Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

IBM'in Watson adlı yapay zeka sistemi, on yılı aşkın bir süredir var olmasına rağmen tıp alanında ilerleme kaydetmekte zorluklar yaşadı. Ancak son dönemde ortaya çıkan geniş dilli modeller, bu alanda bir devrimin başlangıcını işaret ediyor. Google'ın AMIE'si, hasta bilgilerini anlama ve mevcut tıbbi durumları net bir şekilde açıklama yeteneğine sahip olarak tasarlandı.

Google, yapay zekanın bu alandaki kullanımının, tıp profesyonellerine yardımcı olarak hastalara daha etkili ve özelleştirilmiş hizmet sunma potansiyelini artırabileceğini belirtiyor.

Yapay zeka bir doktorla etkileşime girme ihtimali bazı kişilerde endişe uyandırsa da Google, muayenelerin genel kalitesini artırmayı ve doktorların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Tıbbi durumların açıklanması gibi belirli görevlerin YZ’ye devredilmesiyle, doktorların daha kişiselleştirilmiş ve empatik bir yaklaşım sergilemesine de alan açılmış oluyor. Tabii eğer bu YZ sistemi düzgün çalışırsa.

Kaynak: Shiftdelete