657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca yılda bir kez tüm devlet memurlarına yapılan giyim yardımının, daha önce ayni olarak malzeme olarak verildiğini biliyoruz. Ancak, 2010 yılından itibaren bu yardımın sarı sendikanın yetkisi altında nakit olarak yapılmaya başlandığı bilinmektedir.

ÇAKMAK, bu durumu bir kazanım gibi övünen sarı sendikanın yaklaşımına karşı tepkisini göstermek amacıyla devletin sağladığı giyim yardımını almak üzere alışverişe çıktı. Bu giyim yardımının artık nakit olarak verilmesi, sağlık çalışanları arasında tartışmalara neden oldu. Özellikle, sarı sendikanın, "Kararlı takibimiz sonuç verdi; giyim yardımı artık nakden yapılacak" şeklindeki paylaşımları, bu uygulamaya karşı tepkilerin artmasına sebep oldu.

Hürriyet Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının çok komik rakamlara mahkûm ve muhtaç hale getirildiğini defalarca gündeme getirdi. Ve son olarak da Genel Başkan Erdoğan ÇAKMAK, konuya tekrar dikkat çekmek için bir medikal mağazaya giderek sağlık çalışanlarına verilen 70 TL giyim yardımı ile alış veriş yapmak istedi. Yapmış olduğu piyasa araştırmasını videoya alarak kamuoyu ile paylaşan Erdoğan ÇAKMAK, çok ciddi tespitlerde bulunarak tepkisini dile getirdi.

Hürriyet Sağlık-Sen’in yapmış olduğu piyasa araştırmasında çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Diğer bakanlıklara bağlı kurumlarda 8 – 9 Bin gibi ciddi rakamlara ulaşan giyim yardımı için Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sürekli işçi kadrosundaki işçilerde bile yılda alt üst 2 forma ve 2 terlik dışında ayrıca 2 Bin TL civarında da nakit olarak yardım yapılmaktadır. Söz konusu sağlık çalışanları olduğunda ise bu yardım ne yazık ki sadece 70 TL’dir. Bugün 70 TL ye bir çorap alınamazken hatta bir öğün yemek bile yenmezken nasıl olur da 2 takım üniforma ve 2 terlik alınabilir?

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK, Video Şeklinde de Yayınlamış Olduğu Mesajında;

“ Bugün sağlık çalışanlarımızın 2010 yılından bu yana hak ettiği giyim yardımını alamadığını, bunun sebebinin ise maalesef mevcut yetkili sendika olduğunu, bir an önce hayatın ve ekonomik koşulların gereklerine uygun ve ihtiyaca karşılık verecek olan giyim yardımının nakit olarak değil mümkünse ayni olarak verilmesinin gerekliliğini dile getirdi.”

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK’ın Samsun’da bir medikal mağazada gerçekleştirmiş olduğu giyim yardımı ile ilgili çok ilginç sonuçların ortaya çıktığı piyasa araştırmasına ilişkin görüntülerin yer aldığı videoyu aşağıda yer alan link üzerinden izleyebilirsiniz.