Sağlık sendikası temsilcisi iki sendika mensubu arasında meydana gelen olay büyük bir gerginliğe neden oldu. Kavga anının görüntüleri, olay yerinde bulunan kameralar tarafından kaydedildi.

KAVGA ANI KAMERALARA YANSIDI

Refahiye Devlet Hastanesi'nde sendikal faaliyetler için bir araya gelen Genç Sağlık Sen temsilcileri ile hastanedeki Sağlık Sen mensubu sağlık çalışanları arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Olay, cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerle belgelendi. Hastane içerisinde başlayan kavga, daha sonra hastane bahçesine taşındı.

 Yaşanan olay sonrasında adli ve idari makamlar tarafından soruşturma başlatıldı. Görgü tanıklarının ifadelerine başvurulurken, güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler de delil olarak değerlendirilecek.

Görüntülerde, sendika mensubu sağlık çalışanları arasında yaşanan gerginlik ve tartışmanın zamanla şiddete dönüştüğü açıkça görülüyor. Hastanenin huzurunu bozan bu olayın nedeni henüz netlik kazanmamış olsa da yetkililer, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için titiz bir çalışma yürütüyor.

"HİÇ KİMSE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ARASINA NİFAK SOKAMAZ"

Olayın ardından basın açıklaması yapan Sağlık Sen Erzincan Şube Başkanı Dr. Halil İbrahim İçoğlu, "Genç Sağlık Sen Erzincan'ın Refahiye ilçemizde birçok ilde olduğu gibi yine bir provokasyona imza attı. Genç Sağlık Sen temsilcileri Refahiye Devlet Hastanesi idarecilerimizi, temsilcilerini ve personelini darp etti. Olay yargıya intikal etti. Biz de gerekli mercilerle görüştük.

Haklarında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Biz de meydanı bu provokatörlere bırakmayacağız. Bu konunun takipçisi olacağız. Erzincan'ın temiz adını hiç kimsenin lekelemesine hakkı da yoktur, haddi de değildir. Büyük Sağlık Sen adını böyle nahoş olaylarla anımsanmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız. Hiç kimse sağlık çalışanlarının arasına nifak sokamaz." dedi.