Kazada, öğrenci servisi olarak kullanılan 01 DFN 96 plakalı araç, okul önünden dönüş yaparken aynı yönde ilerleyen Metin Kılıç'ın kullandığı 01 EK 282 plakalı yarış motosikletine arkadan çarptı. Bu çarpışma sonucu motosikletten savrulan sürücü Metin Kılıç ve arkasında bulunan kuzeni Mehmet Yılmaz ağır yaralandı. Olay yerine gelen ambulanslarla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan gençler için 112 Acil servis personelleri canla başla mücadele verdi. Ne yazık ki, hastane doktorlarının tüm çabalarına rağmen Kılıç ve Yılmaz'ın yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kazanın ardından gençlerin aileleri ve yakınları, acil servis önünde büyük bir üzüntü ve endişe içinde bekledi. Kaza sonrası mesai arkadaşları ise duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadılar.

Metin Kılıç'ın, kaza öncesinde sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda hızlı sürüş yaptığına dair uyarı alan bir arkadaşıyla mesajlaştığı ortaya çıktı. Kılıç, arkadaşına "İnsanı ölümden eceli korur, bir şey olmaz Allah'ın izniyle" şeklinde cevap vermişti. Bu mesajlaşmadan yaklaşık 3 saat sonra kaza meydana geldi.

Kazanın ardından öğrenci servisi sürücüsü S.A. gözaltına alınırken, olayla ilgili detaylı bir tahkikat başlatıldı.