Galatasaray, lige katılım payı olarak 38 milyon 30 bin lira aldı.

Şampiyonlar Payı ve Katılım Geliri

Bunun yanı sıra, kazandığı 23 şampiyonluk için toplamda 77 milyon 625 bin lira "şampiyonlar payı" elde etti. Bu ödül, kulübün geçmiş başarılarının mali karşılığı olarak önemli bir katkı sağladı.

Performans Primleri

Süper Lig'de 37 hafta sonunda 32 galibiyet ve 3 beraberlik elde eden Galatasaray, bu performansıyla 83 milyon 348 bin lira kazandı. Ayrıca, Konyaspor deplasmanında aldığı sonuçla şampiyonluğu ilan etmesi üzerine 39,8 milyon liralık primi de hak etti. Bu şekilde, sarı-kırmızılı ekibin sezon boyunca topladığı performans primleri oldukça yüksek bir seviyeye ulaştı.

Dr. Talha Uçar 15 Temmuz’da Yaşananları Anlattı Dr. Talha Uçar 15 Temmuz’da Yaşananları Anlattı

Toplam Yayın Geliri

Galatasaray'ın bu sezonki yayın havuzundan elde ettiği toplam gelir 238 milyon 803 bin liraya ulaştı. Yayın gelirleri, federasyon ve alt liglerin payları çıkarıldıktan sonra kulüplere belirli kriterlere göre dağıtılıyor. Buna göre, lige katılım payı olarak 38 milyon 30 bin lira, her şampiyonluk için 3 milyon 375 bin lira, her galibiyet için 2 milyon 488 bin lira ve her beraberlik için galibiyet priminin yarısı ödeniyor.

Galatasaray, bu başarılarla hem sahada hem de mali açıdan büyük kazançlar elde ederek, taraftarlarını ve camiasını sevindirdi.