Türkiye'de az sayıda ilçe hastanesinde bulunan anjiyo ünitelerinden biri olan Fethiye Devlet Hastanesi, bu özelliği ile bölge halkının sağlığına büyük katkı sağlıyor. Fethiye ve çevresinde acil kalp rahatsızlığı yaşayan hastalar, eskiden en yakın anjiyo merkezleri olan Muğla ve Antalya'ya giderken yolda hayatlarını kaybediyordu. Bu talepleri dikkate alan dönemin Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya durumu ileterek planlama yapılmasını sağladı. Yeni dönem Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz de süreci takip ederek, Fethiye Devlet Hastanesi'ne anjiyo cihazı kazandırılmasına öncülük ettiler.

Fethiye Devlet Hastanesi'nde kurulan anjiyo ünitesinde kardiyoloji uzmanları Doç. Dr. İsmail Bolat ve Cahit Ağılcal, iki aylık süreçte 235 acil kalp hastasına anjiyo yaparak hayatlarını kurtardı. 35-70 yaş arasındaki bu hastaların başarılı bir şekilde anjiyo yapılması, bölge halkına büyük bir rahatlama sağladı.

Kalp krizi geçirip hastaneye yetiştirilen ve tetkikler sonucu anjiyo yapılmasına karar verilen hastalar, devletin sunduğu imkanlarla hayata tutundu. Anjiyo yapılan hastalar, "Bu imkan Fethiye'ye getirilmeseydi, belki de Muğla ve Antalya yolunda hayatımızı kaybedecektik. Devletimizin sağladığı bu imkanlar ve doktorlarımızın özverili çalışmaları sayesinde hayattayız," diyerek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Hastanede Onkoloji Servisinde Saldırı: Asistan Doktorlar Kendilerini Odaya Kapattı! Hastanede Onkoloji Servisinde Saldırı: Asistan Doktorlar Kendilerini Odaya Kapattı!

Fethiye Devlet Hastanesi, uzman doktor Yavuz Okulu'nun başhekimliğinde, bölge hastanesi gibi hizmet vermeye devam ediyor. Günlük olarak yaklaşık 2.500 hastaya, aylık ise 25-30 bin hastaya sağlık hizmeti sunan hastane, yıl boyunca 800 binin üzerinde kişiye sağlık hizmeti veriyor.

Anjiyo cihazının bulunduğu merkezin fiziki inşaatını ise hayırsever işadamı Hüseyin Yılmaz gerçekleştirdi. Bu sayede Fethiye ve çevresindeki vatandaşlar, acil kalp rahatsızlıklarında hayat kurtaran bir hizmete daha hızlı ve kolay ulaşma imkanına sahip oldu.