Ancak unutulmaması gereken, gerçekten ihtiyacı olanlar için hazırlanan erzak yardımlarının ihtiyacı olanlara ulaşması gerektiğidir. Böylece bu yardım türüne çok fazla ihtiyaç hissetmeyenlerin gıda yardımlarının gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını engellenmesinin önüne geçilecektir.

Her durumda kurum ve kuruluşlar uygun görülen başvuruları değerlendirir ve uygun görmedikleri başvuruları reddeder. Bu nedenle, gerçekten ihtiyacı olanların tüm bu yardımlara başvurmaları önerilir.

E-Devlet Gıda Yardımı Başvurusu

E-Devlet Gıda Yardımı Başvurusu 2023

Gıda alanında yardıma muhtaç kişilerin öncelikli olarak yararlanabilecekleri kurum ve kuruluşların başında belediyeler gelmektedir. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile belediyeler bütçeleri ölçüsünde ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyor.

Vatandaşlar belediyelere doğrudan başvuru yoluyla bu yardıma başvurabiliyor. Ayrıca çoğunlukla E-Devlet Gıda Yardımı Başvurusu yapanların sayısıda hayli fazla.

E-Devlet Gıda Yardımı Başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, E-Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım Talep ve Sorgulama olarak bilinen bir E-Devlet hizmeti kullanılmaktadır.

Bu sayede mahalle sakinleri, erzak yardımı başvurularını E-Devlet şifreleri ile tamamlayabiliyor ve yerel yönetimlere gitmelerine gerek kalmıyor.

İBB Erzak Yardımı

Bazı belediyeler erzak yardımı konusunda yardıma ihtiyacı olan ve e-Devlet şifresi olmayan kişiler için özel olarak web siteleri oluşturmuştur.

Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sosyal ve Ekonomik Destek Programı adlı web sitesi, E-Devlet sisteminden hesap açma ihtiyacı duymadan mahalle sakinlerinin erzak yardımı başvurusu yapabilmelerine olanak sağlıyor.

İstanbullular aşağıda sıralanan adımları izleyerek online olarak erzak yardımı başvurusunda bulunabilirler.

  1. SEDEP çevrimiçi Başvuru başvuru formu açılır,
  2. Bu forma TC kimlik numarası ile ad-soyad, doğum tarihi bilgilerini girdikten sonra alttaki kelimeler onaylanmış sayılır.
  3. Devam Et ve Kaydet düğmesini seçin.
  4. Açılan web sayfasında mevcut iletişim bilgileri eksiksiz olarak girildiğinde Devam butonuna tıklanacaktır.
  5. Son bölümdeki ön belirleme soruları tamamlandığında "Başvuruyu Tamamla" butonuna tıklandığında başvuru tamamlanabilir.

Online başvuruda zorluk yaşayan herkesin İBB'ye giderek başvurularını yüz yüze yapması gerekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İkmal Yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Etlik'te bulunan büyük bir yardım ve yardım dağıtım merkezi bulunuyor. Belediyeye ulaşan gıda yardım talepleri bu merkez tarafından ele alınmakta ve daha sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere merkezden dağıtılmaktadır.

Gıda yardımı ön başvuruları, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler sayfasındaki form doldurularak yapılabilmektedir. Yada web sayfası üzerinden "Başvuru Noktalarımız" üzerinden ulaşılabilen, belediyenin farklı semtlerde bulunan yardım merkezlerine ulaşılarak da yapılabilmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Erzak Yardımı

Bursa sınırları içinde ikamet edenler, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne erzak yardımı başvurusunda bulunabiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru için doğrudan belediye dairesine şahsen gidilerek veya aşağıdaki talimatlar izlenerek internet üzerinden yapılabilir.

  1. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvuru sayfası açılmıştır.
  2. Form, başvuru sahibinin kişisel bilgileri ile doldurulmalıdır.
  3. İsteğinizin adı, Card16 seçeneği belirtilir.
  4. Ön başvuru oluştur butonuna bastığınızda başvuru tamamlanır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Erzak Yardımı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gıda Yardımı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, barınma ve gıda ihtiyacı olan ailelere, ihtiyaçları doğrultusunda 3294 sayılı Kanun çerçevesinde yardım sunmaktadır. Yardım normalde Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce sağlansada, acil durumlarda erzak yardımı başvurusu yıl boyunca yapılabilir.

Söz konusu erzak yardımları değerlendirirken dikkat edilmesi gereken kurumlar Kaymakamlıkların yanı sıra Valiliklerdir. Zira bu yardımlar Kaymakamlıkların yanı sıra valilikler tarafından da denetlenmektedir.

Valilik Gıda Yardımı

Gıda yardımına ihtiyaç duyan ailelerin ve bireylerin belediye seçimlerinden sonra başvurabilecekleri bir diğer seçenek de valiliklerdir. Valilikler, bireyleri Kaymakamlıklara yönlendirebilir. Ancak ihtiyaç sahibi olanlar Valilik ve Kaymakamlıklara düzenli olarak başvurmalıdır.

Bu başvurunun internet üzerinden sunulması mümkün değildir. Başvuru sahibi ilgilinin valiliğini ziyaret etmelidir.

Kaymakamlık Gıda Yardımı

Kaymakamlıkların genellikle belirli bir gıda yardım programı yoktur ve muhtarlar aracılığıyla kurumlarının üst bütçelerinin yardımını yönetmek zorundadırlar. Ancak zaman zaman hayırseverlik amacı güden işletme sahipleri, kaymakamlıklarla iş birliği yaparak ilçedeki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapmak isteyebilmektedir.

Kişilerin yaşadıkları bölgenin valiliğine başvurmaları ve gıda yardımı talep etmeleri önerilir.

Dernek ve Vakıf Gıda Yardımı

Belediyeler ve kaymakamlıkların yanı sıra. Sivil toplum kuruluşları da ihtiyacı olan insanlara yardım edebilir. Türkiye'de gıda yardımı yapan çok sayıda vakıf ve dernek var.

Gıda yardımı konusunda yardımcı olan çeşitli vakıf ve derneklerin sunduğu yardım programlarının detayları aşağıda yer almaktadır.

VGM Kuru Gıda Yardımı

Sosyal güvencesi olmayan veya toplam geliri net asgari ücret olarak kabul edilen tutarı aşmayan aileler bu yardımdan yararlanabilmektedir ve bu yardım sekiz ilde verilmektedir. Ayrıca 65 yaş üstü kişiler de Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılan gıda yardımından yararlanabilmektedir.

Başvuru, ilgili başvuru formunun doldurulması ve ardından posta yoluyla veya kişisel ziyaret yoluyla bölge müdürlüğüne sunulması suretiyle yapılabilir. Başvuru sahibinin 18-65 yaş arasında olması durumunda Türkiye İş Kurumu'ndan alınan iş başvuru formu başvuru dosyasına eklenmelidir.

Başvuruları olumlu değerlendirilen kişiler, bu yardımı beş yıl üst üste alacaklardır. Yardım paketleri 1-2 kişilik aileler için 14 kg, 3-4 kişilik aileler için 21,5 kg, 5 ve üzeri kişili haneler için 28,5 kg şeklinde VGM tarafından tasarlanmıştır.

Kızılay Gıda Yardımı

Türkiye'nin en tanınmış hayır kurumlarından biri olan Kızılay, her ay çeşitli ailelere gıda yardımı yapıyor. Bu hayır kurumundan gıda yardımı almak isteyenlerin, bulundukları ildeki Kızılay Kızılay şubesine giderek şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Ayrıca 168 numaralı kuruluş aranarak gıda yardımı hakkında detaylı bilgi alınabilir.

AHBAP Gıda Yardımı

Ahbap Son yıllarda hızlı bir büyüme göstererek, sanatçı Haluk Levent'in yönetiminde ses getiren, kar amacı gütmeyen bir kuruluş haline geldi. Organizasyon, 81'den fazla şehirde faaliyet gösteren bir gıda yardım organizasyonudur.

Ahbap erzak yardımı başvurusu, aşağıda sıralanan adımlar kullanılarak veya kurumun sosyal medya sayfalarını ziyaret edilerek tamamen çevrimiçi olarak yapılabilir.

  • Ahbap resmi web sitesine giriş yapın,
  • Sağ üstteki Yardım İste düğmesini tıklayın.
  • Sayfanın sonundaki "Yeni Hesap Oluştur" düğmesine tıklayın.
  • Açılan formda istenilen bilgiler doldurulur ve Oluştur butonuna basılır.
  • Onay e-postası tamamlandıktan sonra, Dude hesabına giriş yapılmış olur.
  • Üye panelinden "Yiyecek Destek Uygulaması" seçeneği işaretlenir.
  • Gerekli belgeler yazılıma yüklenerek başvuru tamamlanır.

Ardından adaylara başvurularının sonucu e-posta ve SMS yoluyla bildirilir. Başvurunuzun başarılı olabilmesi için başvuru sahiplerinin gerekli belgeleri eksiksiz olarak sisteme yüklemeleri çok önemlidir.

AHBAP Gıda Yardımı

Diğer Erzak Yardımları

Türkiye'nin her ilinde çok sayıda hayır kurumu var ve bunların önemli bir yüzdesi gıda yardımı yapıyor. Bölgede yardıma ihtiyacı olanların yerel kuruluşlara ulaşması esastır.

Ancak ikamet ettiğiniz ilçe belediyesinin resmi internet sitesini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bazı ilçeler kendi web sitesinde yardım taleplerini kabul edip incelediğinden.

2023 yılında ünlü iş adamları ve sanatçılara gıda yardımı başvuruları yapılıyor. İş dünyası ve sanatçılar gelirlerinin bir kısmını hayır kurumlarına bağışlamaya istekli olduklarından. Böylece yaşadıkları şehrin en ünlü kişileriyle iletişime geçerek gıda yardımı taleplerini doğru bir şekilde iletebilirler.

Erzak Yardımı Kolisi İçeriği ve Fiyatları

Paket Adı Paket Tutarı
Türk Kızılay Yardım Kolisi 277.43 TL
Temel Gıda Paketi 361,50 TL
Erzak Yardım Kolisi 55 Parça 1.579,64 TL
1 Aylık Sepet 760,00 TL
Maraş Market 350,50 TL

En güvenilir ve son dakika personel sağlık haberlerinin tek adresi Sağlık Personeli Haber ile gelişmelerden haberdar olun.