Konuşmasında son yerel seçim sonuçlarına değinen Erdoğan, "Milletimizin mesajının gereğini yapacağız" dedi ve ekledi:

"Cumhur İttifakı surlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir şey olmamış gibi devam edemeyiz."

Siyasette Yumuşama ve CHP Ziyareti

Erdoğan, ilerleyen haftalarda CHP'ye yapacağı ziyarete ilişkin de konuştu:

"31 Mart sonrası CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel bizi ziyaret etti. Ben de Kurban Bayramı'ndan önce kendisine iade-i ziyarette bulunacağım. Ziyaret akabinde siyasette bir yumuşama arzuladığımızı ifade ettim. Bu yumuşamanın bir tarafı iktidarsa bir tarafı da muhalefettir. Biz bu konuda son derece rahatız. Biz kutuplaşmanın, kamplaşmanın tarafında hiç olmadık"

dedi.

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Kırmızı Çizgiler ve Taviz Verilmeyen Konular

Siyasette yumuşama konusunda kırmızı çizgilerinden taviz vermeyeceklerini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Yumuşama adı altında kimliğimizden, ilkelerimizden ve kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz. Muhalefetten de böyle bir şey beklemiyoruz. Terör, terörist, terörü destekleyenler karşısında, terörle arasına mesafe koyamayanlar karşısında, FETÖ'cüler karşısında kimse bizden yumuşak tavır beklemesin."

AK Parti'nin İstişare Kültürü

Erdoğan, AK Parti'nin istişare kültürüne önem verdiğini vurguladı:

"Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 30 toplantıda olduğu gibi demokratik bir atmosferde, sizlerin kıymetli fikirlerini alacağız. Geçen sene 6 Şubat depremleri ve 14-28 Mayıs seçimleri dolayısıyla toplantımızı erteledik. Türk siyasetine AK Parti'nin kazandırdığı istişare toplantılarının farklı anlamları ve öneminin olduğunu çok iyi biliyoruz."

Ekonomik Veriler

Ekonomik veriler hakkında da bilgi veren Erdoğan, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5.7 oranında büyüdüğünü ve çalışanların büyümeden aldığı payın asgari ücrete yapılan ara zamların etkisiyle rekor seviyeye ulaştığını belirtti. "Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren iniş trendine girecek. Hayat pahalılığını körükleyen fahiş fiyat ve fırsatçılık sorununda yeni düzenleme ile elimiz güçlendi. Diğer konularla ilgili gerekli adımları atıyoruz," dedi.

Ortak Tavır ve Sorunların Çözümü

Erdoğan, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu terör sorununa dikkat çekerek, bu konuda ortak bir tavır geliştirilmesi gerektiğini söyledi:

"Teröre karşı ortak tavır koymadan Türkiye'yi daha ileriye götüremeyiz. Darbe anayasasının sivil, yeni, kuşatıcı ve özgürlükçü bir anayasa ile değiştirilmesi konusunda hep beraber el ele verebilirsek inşallah ülkemizin bahtı da değişecektir."